Zatiahnuté
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Polovica opýtaných chce, aby politici komunikovali cez tradičné médiá
Zdielať na

Polovica opýtaných chce, aby politici komunikovali cez tradičné médiá

Zdroj: noviny.sk

SLOVENSKO / Už niekoľko volieb, či už parlamentných alebo prezidentských komunikujú kandidáti cez sociálne siete. Na viacerých platformách prinášajú nielen pravdivé informácie. Existuje niekoľko stránok, ktoré sa snažia argumentovať faktami, ak sa začnú internetom šíriť nepravdy, tzv.hoaxy. V najnovšom prieskum agentúry AKO pre JOJ 24 respondenti odpovedali na otázku, čo by preferovali viac - komunikovať cez tradičné médiá alebo ešte viac majú komunikovať cez sociálne siete?

Odpovede všetkých respondentov: 

Agentúra AKO

​50,3% respondentov si myslí, že by mali informovať viac cez tradičné médiá (televízia, rozhlas noviny)

Vo väčšine ide o ľudí vo vyššom veku (najmä 66 plus, ale aj 50 – 65 rokov) (so zvyšujúcim sa vekom výskyt tejto odpovede rastie), nízko vzdelaných bez maturity, obyvateľov Prešovského, Trnavského a Banskobystrického kraja. Aj napriek častým vyjadreniam prostredníctvom Facebooku by voliči Smeru, Hlasu-SD či SNS privítali viac tradičné médiá. 

Agentúra AKO

​Len 6,1% si myslí, že by mali o svojej činnosti informovať viac cez sociálne siete (Facebook, X, Instagram...)

Išlo najmä o respondentov v najmladšej vekovej kategórii 18 - 33 rokov, obyvateľov Košického, Nitrianskeho, Banskobystrického a Žilinského kraja. 

Agentúra AKO

​40,2 % opýtaných uvádza, že by o svojej činnosti mali informovať cez oba uvedené typy médií

Boli to hlavne obyvatelia s vysokoškolským vzdelaním, obyvateľov najmä Trenčianskeho kraja a voličov strany SaS, Koalície SLOVENSKO, PS, Maďarská aliancia, KDH a Demokrati.

Agentúra AKO

​Zvyšní respondenti na otázku nevedeli (2,4%) alebo nechceli (1,0%) odpovedať.

Agentúra AKO