Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Trump tvrdí, že vojnu na Ukrajine skončí skôr, ako sa ujme prezidentského úradu
Zdielať na

Trump tvrdí, že vojnu na Ukrajine skončí skôr, ako sa ujme prezidentského úradu

Zdroj: TASR

WASHINGTON / Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social uviedol, že mal v piatok 19 júla "veľmi dobrý telefonický rozhovor" s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

​Trump tvrdí, že prinesie svetu mier

Trump vo svojom príspevku vyhlásil, že ak 5. novembra vyhrá voľby, skončí vojnu na Ukrajine ešte skôr, ako sa v januári ujme prezidentského úradu. Trump na svojej platforme ďalej napísal, že ako prezident "prinesie svetu mier a ukončí vojnu, ktorá stála už toľko životov". "Obe strany sa budú môcť stretnúť a vyrokovať dohodu, ktorá ukončí násilie a vydláždi cestu k prosperite," skonštatoval exprezident.

Hoci predložil niekoľko konkrétnych politických návrhov, v minuloročnom rozhovore pre agentúru Reuters Trump vyhlásil, že Ukrajina sa možno bude musieť vzdať určitého územia, aby dosiahla mierovú dohodu. Trump uviedol, že Zelenský mu počas telefonátu zablahoželal k tomu, že sa stal oficiálnym prezidentským kandidátom republikánov a odsúdil pokus o atentát, ktorého terčom sa exprezident stal minulú sobotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie