Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kreslo pre kandidáta: Andrej Danko
Zdielať na

Kreslo pre kandidáta: Andrej Danko

BRATISLAVA / Andrej Danko, vek 49 rokov, povolaním je advokát a Podpredseda Národnej rady, je rozvedený a má dve deti. Kandiduje, lebo podľa neho Slovensko potrebuje prezidenta, ktorí nezradí jeho záujmy.

Dobrý deň pán Danko, vitajte u nás v relácii Kreslo pre kandidáta.

Dobrý deň, ďakujem za pozvanie.

A v tejto chvíli opäť spúšťam aj našich dvadsať minút na rozhovor. Je to čas, ktorý má každý jeden prezidentský kandidát. Vy teda hovoríte, pán Danko, že Slovensko potrebuje prezidenta, ktorý nezradí, vy ste ale pôvodne kandidovať ani neplánovali. Buď to mala byť dohoda, že by to bol spoločný kandidát koalície, poprípade ste hovorili, že lepším prezidentom by bol podľa vás Robert Fico. Ak by ste vyhrali, bolo by to nechcené víťazstvo?

Nie, určite nie, ale ja som to stále opakoval a poviem to aj v tejto relácii, že čakal som, že keď sme zostavili vládu, vládu, ktorú som si želal, však som hovoril dva roky, že jediná vláda môže byť Smer, Hlas, SNS. Som rád, že Peter Pellegrini sa ako keby vrátil k nám, tak som čakal, že urobíme aj dohodu o koaličnom kandidátovi. Petra Pellegriniho som presviedčal, aby sme podporili Roberta Fica, aby sme sa dohodli na rozdelení ústavných postov. Viete, že ja sa vždy hlásim k parlamentu. Peter by bol dobrým premiérom a Robert Fico by bol najlepším prezidentom. Takže keď sme sa nedohodli už z akýchkoľvek dôvodov, tak som povedal, že ten náš národný hlas musí zaznieť. Vyzbierali sme za dva týždne takmer 18 tisíc podpisov, čo ma prekvapilo. 

Čiže je to taký silný mandát.

V roku 2019 som bol v prieskumoch druhý za Lajčákom a som do tohto boja nešiel, lebo som nechcel trieštiť národné sily. Vtedy ich rozbíjal Marián Kotleba a keby Kotleba ustúpil, Harabin by postúpil ďalej. Tak tieto voľby som sa rozhodol ísť do toho.

Vaším politickým vzorom, podľa dotazníka, ktorý ste nám vypísali, je Winston Churchill a životné motto máte: Čestne žiť, nikomu neškodiť, každému dať, čo mu patrí. Ja možno využijem práve toto heslo - predpokladám, že ste asi zachytili, že práve aj tí radoví policajti, ktorí riešili tú vašu nehodu, boli nakoniec potrestaní. Mali byť podľa vás potrestaní? Patrilo im to?

To je heslo Ulpianusa. Používal som to na materiáloch. Viete, tá demagógia aj okolo tej udalosti, kedy sa normálneho priebehu, keby to bol obyčajný človek, je to už do týždňa vyriešené a dostal by pokutu 300 eur alebo vodičský by mu zadržali. Tak teraz zistili, že semafor bol funkčný, bol ohnutý. Škandalizácia na moju osobu bola nutná, prešetrovali to ako trestný čin. Ja nepoznám detaily tých vecí. Samozrejme, že ak je posudzovaná súčinnosť informácií medzi policajtami, určite pokiaľ mám informácie aj mediálne, nikto nejaké tresty nedostal, tak ako to prezentujete. Jedna vec je napomenutie, ale určite nič závažné.

Napomenutie je istá forma trestu, len najmenšia.

Prosím vás. Ešte raz: ak by to nebol Andrej Danko, do týždňa je to dané zo stola. Posudzovali to, robili znalecké posudky. Počkajte si na výsledok. V každom prípade, ja už pripravujem žaloby na Matoviča a Sulíka za to, čo natrepali a verím, že aj médiá, ktoré špinili moje meno pri tejto udalosti, pretože ja som hovoril, že mám právo, keď som zranený, odísť od toho miesta, mám právo sa ísť ošetriť, nikomu som neublížil. Zariadenie bolo funkčné a pre mňa to bola škodová udalosť. Pri škodovej udalosti môžte z miesta odísť. A takto posudzovali aj policajti.

Čiže už je to vlastne celé doriešené? Alebo ešte stále to pokračuje toto konanie?

Viete čo? Oni vedia, že aj tak nemôžem dostať viac ako pokutu. A ja som povedal, že nahradil som škodu, zaplatil semafor. Ešte raz hovorím, zariadenie bolo funkčné, takže ja neviem priebeh toho, čo sa deje.

Čiže neviete, či už je to už ukončené?

Nie, lebo tí policajti sami boli v šoku, že oni v živote za semafor nezhabali auto. Nemuseli robiť znalecké posudky, veď im samým bolo trápne, do čoho ich tlačia nadriadení, lebo nadriadení podľahli mediálnemu tlaku. Takže nerobte z toho zase...

Myslíte si, že policajti podľahli mediálnemu tlaku?

Áno, policajti podľahli a prehnali to vyšetrovanie, lebo to vyšetrovali ako trestný čin. Nikdy v histórii nebol na Slovensku za semafor vyšetrovaný niekto tak ako ja.

Poďme teda ďalej. Vy ste spojený so zásadnými zmenami v parlamente, či už to bolo obmedzenie času na rozpravu, aby sa rýchlejšie dokázal prerokovať zákon a neboli tam nejaké zásadné prieťahy, zavedenie čestnej stráže, rovnako ste zanechali po sebe aj novú dominantu pri Národnej rade, stožiar. Často hovoríte teda o tej kultúre, ktorú ste chceli vniesť aj do Národnej rady, ktorá sa podľa vás vytráca z tejto inštitúcie. Nie tak dávno sa ale aj vám podarilo byť súčasťou takej drámy práve na parlamentnej pôde. Môžeme sa na to spoločne pozrieť.

Ale tak ti budem tykať, magorko. Sadni si, dobre? Magorko? Áno. Pozeráš sa do zrkadla, keď hovoríš magorko? Ty kandiduješ za prezidenta a ty vedieš Národnú radu? Preskakuje ti hlas. Dochádza tabletka? Áno, tabletka ti dochádza? Ty si normálne mešuge. No tak vieme, celý národ vie, kto je mešuge. Si regulérne mešuge, ktoré omylom vedie teraz Národnú radu. A ty si omylom bol premiér a celý národ videl one time, next time, dobre?

Prezident je človek, ktorý sme mali šancu vidieť aj v uplynulých obdobiach, že je pod neustálym tlakom. Neustále sú nejaké narážky aj voči nemu, ale musí držať také nejaké isté dekórum. Viete garantovať, že by ste sa nenechali vtiahnuť do nejakej do nejakej provokácie? Že by váš slovník bol stále hodný prezidenta?

Ste ma mali vo vysokej funkcii 2016 a 2020. A toto čo ste pustili je znova len vytrhnuté z kontextu, lebo tento človek dostal fotku, kedy ma jeden pasažier sa snažil kontaktovať a rozposlal do bulváru fotku mojej partnerky a tento človek povedal, že je nejaká pipinka a urážal ju. Takže ja som mu povedal, že pipinka je tvoja Paulínka. A tohto blázna, ktorého popularizujete...

Nepopularizujeme nikoho.

...ste mali za premiéra a videli ste jeho správanie. Ten človek naozaj potrebuje pomoc.

Ja sa pýtam vyslovene na ten slovník.

Takže pri Matovičovi vám to garantovať neviem. Aj keby som bol prezident a Matovič ma nahnevá, tak ho potrasiem. Takže viem byť slušný k ľuďom, ktorí sú slušní, ale ja nie som žiaden homosexuál, ktorý sa bude pretvarovať. Ja som normálny chlap. Aj sa zabavím, aj si vypijem. Toto, čo ste teraz sa ma pýtali za semafor: nikomu sa nič nestalo, ospravedlnil som sa. Bola to škodová udalosť. Posudzovali to ako trestný čin. Znova som bol pošpinený, tak ma pošpinil ten magor s rigoróznej prácou, že som čítal listy...

Takže sa budete vždy brániť?

Ja sa budem už brániť. A teraz toto. To, že nedostal facku, nech je rád. A Matovič je zrelý na facku. A som politik. Uvedomujem si to, že musíme byť príkladom, ale tento človek spáchal toľko zla, že by mi 80% národu tlieskalo, keby som mu dal facku.

Čiže budete rozlišovať, že kto nejakým spôsobom vyvíja na vás ten tlak alebo nejakým spôsobom o vás rozpráva. Poďme ale ďalej. Za najvplyvnejšieho európskeho lídra považujete Viktora Orbána. V čom by ste sa ním chceli inšpirovať, keby ste boli prezident?

Všetko, čo robí. Dnes sme napríklad skúmali - to sa potešia všetky slniečkárske médiá - Národný mediálny úrad. Úrad, ktorý funguje, dohľad nad neziskovkami, fungovanie podpory športu, mnohé veci, my pozeráme, ktoré zaviedol a ktoré uňho fungujú.

Čiže budeme sa inšpirovať práve zákonom o neziskových organizáciách, ako má Maďarsko to riešené?

Áno. A ten, kto ako nejaký politológ, možno pán Mesežnikov alebo starý Šimečka, berú peniaze z Ameriky, tak si budú musieť dať k svojmu menu: zahraničný agent.

To napríklad, aj keď poberá peniaze z Ruska, aby to bolo jasné, že bude sa to týkať každej krajiny.

Samozrejme. Povedzte mi jedného človeka, lebo ja som nezobral peniaze ani z Ameriky, ani z Ruska.

Ja nehovorím, že vy ste zobrali.

Práve ste dala Rusko tému. Takže treba si povedať pravdu. Títo ľudia, ktorí poberajú peniaze z Ameriky, od ministerstva zahraničných vecí, sa tu nadrapujú ako demokrati, do toho majú nadácie. Šimečka a jeho Nadácia pána Šimečku staršieho státisíce dostala od štátu. Takisto je známa kauza Sorosovej nadácie, ktorá dostala 20 miliónov od Ódora. Otázka je, prečo teraz ide kandidovať za Progresívne Slovensko? Od nás chcete slušnosť.

Slušnosť by sme chceli od každého, podotýkam, pán Danko.

My sme tri roky zažívali, kedy sa robili tlačovky, koho idú zavrieť, kto padne, kedy sa tu diali, že bili ľudí na demonštráciách. My bijeme ľudí na demonštráciách, ako to robili oni? My hovoríme, že je to luza, ako to hovoril Naď? Proste buďte objektívni. Oni hovoria o demokracii vtedy, keď nevládnu. A od nás chcú teraz slušnosť. Od nás chcete slušnosť? My sme slušní.

Chceme slušnosť od každého, pán Danko, ako som povedala.

Ale na druhej strane sa už nedáme urážať od týchtoch ľudí, pretože naozaj nám išlo o krk tieto tri roky. Takže nečakajte od nás, že budeme v rukavičkách jednať zo Šimečkom, Matovičom a Sulíkom...

Čo to ale v praxi znamená, keby ste boli prezident?

...alebo s tým čudákom, čo mu vypadali aj tie napichané vlasy, Kollárom.

Dobre, toto sú pomerne už zase veľmi expresívne reči a slovník.

Začali ste semaforom, čo čakáte odo mňa?

Dobre, vráťme to späť do takej kultúrnej pozície.

Teraz chcete kultúru a začnete so mňou rozhovor o prezidentovi, o idiotskej havárii, ktorých je stoviek na Slovensku.

Hovorím o slovníku, pán Danko.

Kedy je semafor funkčný a začnete sa o mne baviť. Keby ste boli tak otvorený s každým kandidátom, spýtajte sa ho, s kým žije, odkiaľ má peniaze Korčok.

Koho chcete, aby ste sa spýtali, s kým žije?

Kohokoľvek z kandidátov, keď sa mňa pýtate na moje súkromie?

Ja sa vás na súkromie nepýtam.

No tak ja budem pozerať aj vaše ďalšie rozhovory.

Môžete, nech sa páči.

Tak sa pýtajte každého.

Budeme radi, keď budete pozerať aj ďalšie rozhovory.

S kým žije, s kým spáva a aký ma život.

Takže aj toto by mala byť podľa vás téma predvolebnej kampane?

Samozrejme, lebo viete, vy, jedna vec je, že ja som človek, ktorý keď ma niekto spozná, vie, že mám dobré srdce. A ja keď sa naštvem, tak sa naštvem. U mňa pretvárku nehľadajte. Keď som nahnevaný, som nahnevaný. Ale máte tu politikov, ktorí sa vám budú usmievať, plaziť, žiadať funkcie a vy si myslíte ako médiá aj ľudia, ktorým vytvárate ten obraz, že to sú úprimní dobrí ľudia? Nie, opak je pravdou. Tí, ktorí majú často dobrý mediálny obraz, sú bezcitní, tyrani, sebeckí.

My sme tu už otvorili práve aj tému nejakého toho fungovania koalícia verzus opozícia. Mňa by zaujímalo z toho pohľadu, keby ste sa stali prezidentom, aká by bola vaša úloha podľa vás? Aké sú momentálne tie kompetencie prezidenta, ktoré by ste chceli využívať alebo ako by ste pristupovali k tomu? Lebo je to naozaj taká tá otázka zo strany verejnosti, keďže ste súčasťou koalície, ako to bude vyzerať?

Budem pevnou oporou našej vlády Smeru, Hlasu, SNS a budem robiť všetko pre to, aby si opozícia proste ani nezobla. Aby sme tu boli ďalšie 4 roky. Ak nebudeme vládnuť 8 rokov, moc si nezaslúžime. Mám 49 rokov, politickú skúsenosť. Naozaj ten tlak, ktorý robia organizovano tie prozápadnej médiá alebo tí, ktorí chcú ovládať Slovensko, dnes vidíme pri takej téme ako je RTVS. Tu robí 400 ľudí, tam 1800, plno externých firiem. Budova ide im padnúť na hlavu. Peniaze sa dávajú do externých spoločností a keď to hovoríme, tak sme zlí a oni hovoria, že my im chceme zobrať televíziu. Veď sa pozrite na tie televízne noviny. Za hlupákov robia nás v každej reportáži. Potom ľudia ako Cifrová, čo mali relácie, si idú do politiky, o čom oni rozprávajú, o akej demokracii a vyváženosti? Takže bol by som opora našej vlády. Pomáhal by som vláde Smeru, Hlasu a SNS a hlavne by som Slovensko nikdy v jeho záujmoch nezradil a ľudia by si mohli byť istí, že to, čo poviem, za tým si stojím.

Znamená to, že by ste schválili každý jeden zákon, ktorý by išiel zo strany koalície?

Existuje množstvo nástrojov, ktoré viete aj pred tým, aby ste robili teátro. Lebo to, čo robí Čaputová, že tu popodpisuje zákony, ktoré až potom číta a nikdy sa nezaujímala... Jednak nevie ani kde je Levoča, ale na druhej strane nikdy sa nezaujímala pri príprave zákona, aspoň aby niečo, oslovila vládu. Koľkokrát bola v parlamente, koľkokrát oslovila premiéra či predchádzajúceho? Prezident môže využívať nástroje, len na to nemôže byť lenivý ako pes, hej? A my sme posledne mali lenivú prezidentku, ktorá proste si žila svoj matrix, ktorú zafinancovali, nikto ju nepoznal. V roku 2019 nemá žiadny politický príbeh a tak to potom aj vyzeralo.

Musí mať prezident vždy politický príbeh?

Musí, musí. A to sa ukázalo na Čaputovej, že jednoducho prezident musí mať politický príbeh, musí vedieť vyvažovať, musí vedieť rozprávať s ľuďmi. Veď aj ja viem rozprávať so Šimečkom, ale nedávam si servítky preto na kamere, lebo oni jednoducho pozrite sa, čo s nami stvárajú. Viem si vypočuť názor iný, ale toto, čo sa teraz deje, sme v politickej vojne, sú len oni a my. Proste oni nás do toho tlačia a my nesmieme našich voličov zradiť.

Budete sa nejakým spôsobom spoločne koordinovať, aby ste sa možno zmestili opozícii? Keď hovoríte, že za tie predchádzajúce obdobia, ktoré podľa vás oni išli po vás?

Iba úbožiak sa mstí. My chránime svoje. My im nerobíme zle, Veď keby sme im chceli robiť zle, už behajú po výsluchoch. Nikto im nerobí zle. Ja som povedal: nie som pomstychtivý, oni boli pomstychtivý, oni sa chválili a tešili, keď niekoho zavreli, obvinili. Oni pošpiňovali naše mená. Veď koľko káuz mne vytvoril Matovič, že som čítal listy? To sú moje najväčšie kauzy semafórik a listy. Prosím vás, bárs by iní politici mali takéto problémy a za tri roky nám prevetrali všetko. Takže ja môžem hrdo povedať, ak by som mal z politiky odchádzať len s tým, že ma niekto obviňoval z týchtoch malichernosti, tak som toho dosť dokázal.

Čo sa týka kompetencií prezidenta, podľa vás sú momentálne dostatočné, alebo napríklad by sa malo posilniť právo veta, keďže prezident je človek, ktorý je priamo volený?

Tí, čo tomu rozumejú, vedia, že táto ústava je stavaná tak ako maďarská na to, že prezident mal byť volený v parlamente. Schuster si vymyslel, že jednoducho je volený prezident zástupcami ľudu, ale na to nie sú nastavené mechanizmy. To sa bije. Na jednej strane máte zvoleného premiéra a potom prezidenta, potom dochádza k súpereniu. Je to úplne zbytočné. Ja si myslím, že kompetencie sú nedostatočné, prezidentské, ale to by sme už museli potom hovoriť o prezidentskom modeli, tak ako je vo Francúzsku, že prezident zostavuje vládu alebo v Amerike. To znamená, že toto je dostatočné, ale podľa mňa cesta by bola, aby opäť parlament volil prezidenta, lebo tento zbytočný cirkus, ktorý štát bude stáť asi 30 miliónov a na konci dňa zase nejaké teliatko, ktoré Američania odporučia, bude prezidentom a pre národ neurobí nič. Však povedzte, čo urobila Čaputová pre národ? No nič. Ochkanie, vzdychanie a bude mať doživotne 12 tisíc rentu a šoféra? Toto je výsledok. A preto ja hovorím, že by to mal byť skúsený politik. Dobrým prezidentom bol prezident Gašparovič. Mal by to byť človek, ktorý pozná, ako funguje politika, zaujíma sa o národ, cestuje po Slovensku, počúva tých ľudí, chce im pomôcť. Taký by mal byť prezident.

Aký by mal byť prezident, čo sa týka zahraničnej politiky podľa vás?

Hrdý a sebavedomý a cestovať. Ja ako predseda parlamentu som vystúpil v troch parlamentoch. Nikto z politikov na Slovensku nevystúpil v cudzom parlamente, ja v českom, srbskom, ruskom. Chodil som do zahraničia, nadväzoval vzťahy či s Rusmi či Američanmi, či s Izraelom, snažil som sa, to znamená, prezident nemôže s prepáčením doma sedieť na zadku. A táto prezidentka, ktorá odchádza, taká bola.

A tá orientácia by bola teda napríklad aj na Rusko?

Na všetky strany. Z Ruska potrebujeme jadrové palivo, donekonečna vám to vysvetľujem. Potrebujeme technológie zo Západu. Potrebujeme mať dobré vzťahy. Na konci dňa, ak Trump vyhrá prezidentské voľby, tak aj tá vojna na Ukrajine skončí do 48 hodín.

Veríte tomu?

Absolútne. To nie že verím, to je tak. Keby vojna nevyhovovala iným záujmom a mocnostiam na Ukrajine už je dávno skončená.

Naozaj si myslíte, že dokáže Trump, ak bude zvolený do 48 hodín zastaviť to, čo sa deje na Ukrajine? Stiahne sa podľa vás Rusko?

Rusko sa nikdy nestiahne, ale Trump urobí...

Tak potom ako sa skončí tá vojna?

No tak, ako na Cypre, mierovou demilitarizovanou zónou, kde sa určí zóna, nárazníková zóna a Rusko je len na tých územiach, kde žije jeho národnostná menšina. Rusi sú tam, kde chceli byť a či sa vám to páči, či nie, to, čo tu dostávame, tie informácie sú skreslené aj z hľadiska obetí, aj z hľadiska techniky

Z obidvoch strán bývajú skreslené zväčša.

Jednoducho prvou obeťou vojny vždy je pravda, z toho vychádzajte. A hlavne my riešime slovenské problémy. Neriešme toto, čo sa tam deje, pretože to je jama levova, míňajú sa tam miliardy. Vyhovuje to zbrojárskym firmám a ten skutočný Ukrajinec, tá chudoba trpí. A tu sa nám Ukrajinci na Mercedesoch preháňajú po Bratislave. Taká je pravda.

Tak každá krajina má aj bohatých ľudí, aj chudobných ľudí. A uteká pred vojnou každý.

Áno, ale tí, ktorí tam robili skutočné biznisy a veci, tí sú tu a kupujú tu byty. A tá skutočná chudoba, ktorá už pomaly nenávidí aj Zelenského, lebo jednoducho tá situácia je pre nich neudržateľná a naozaj tí ľudia trpia. Tá skutočná chudoba, tá si zaslúži náš obdiv a tá si zaslúži našu pomoc. A tým ľuďom sa skutočne nepomáha.

Myslíte si, že sa podarí vyrokovať mier, keď sa bude musieť Ukrajina vzdať toho územia?

Ale tam nie je iné riešenie. Nikto vo vojne nevyhrá. Dohoda bude musieť byť.

Kto by sa mal zapájať do tohto? Myslíte si, že napríklad je to aj Slovensko?

OSN. Ja neviem pochopiť pozíciu OSN, OSN vždy v takýchto konfliktoch zasahuje. Tak ako sa vám uviedol demilitarizovanú zónu na Cypre. Proste tak ako som vám povedal, niekomu to vyhovuje, lebo OSN by bola oveľa aktívnejšia.

Pozvali by ste na Slovensko ako prezident napríklad pána Lukašenka?

Som ho pozval.

To ste ale ešte neboli prezidentom.

Nevadí. Pozval by som ho opäť.

Čiže nemáte vôbec problémy ani s ľuďmi na sankčných zoznamoch, ich pozývať k nám?

Ale prosím vás, sankčné zoznamy, ktoré si tu robia ľudia z hľadiska toho, aby blokovali obchody, aby ovládli Bielorusko. Lukašenko miluje svoj národ. Rozprával som s ním x krát. Chráni ten národ pred všelijakými týmito vecami, ktoré my tu máme od tých LGBTI a od všetkých nadácií, neziskoviek. Keď Lukašenko padne, tak dopadnú Bielorusi ako Ukrajina.

Čiže nebudete mať vôbec problém to, že by sme sa mohli izolovať v rámci Európy, keby sme takýchto ľudí pozývali k nám?

Prosím vás, toto strašenie. Náš národ je taký, že na neho funguje strašenie. Ale aká izolácia? To, že s nami nerokuje Fiala? Prosím vás, čo z toho je, že tam vypijú kávu na nejakom rokovaní? Slovensko je členom EÚ, plní si povinnosti v NATO, tak ako aj Maďarsko. Samozrejme, že sa im nepáči pozícia Rakúska, Maďarska, Slovenska. Veď oni by najradšej majú takých pudlíkov vo vláde, jak je Šimečka, aby im tam havkal, klaňal sa, alebo taký, jak bol one time, next time, Matovič.

Ďakujem veľmi pekne, ale ja som vám spomínala, že máme tu teda ešte jednu rubriku. Je to rubrika: podpisal by som, súhlasil by som. Rovnako všetci kandidáti dostanete totožné otázky. Poďme na to. Tu vás poprosím, pán Danko, odpovedať iba stručne áno alebo nie? Napriek tomu, že predpokladám, že niektoré otázky by vás zvádzali aj dať dlhšiu odpoveď.

Podpísali by ste, keby ste mali na stole registrované partnerstvá? Nikdy.

Podpísali by ste odluku cirkvi od štátu? Nie.

Boli by ste za sprísnenie interrupcií? Nie.

Podpísali by ste novelu Trestného zákona v tej podobe, ako prešla pôvodne parlamentom? Áno.

Podpísali by ste zásadnú zmenu systému vládnutia? Bavíme sa práve o tom, že by sme prešli od toho parlamentnému modelu, napríklad tej prezidentskej verzii. Áno.

Dali by ste individuálny súhlas s bojovaním Slováka za iný štát? Nikdy.

Ak by ste mali na stole vyhlásenie klimatickej núdze, podpísali by ste ho? Nie, lebo je to hlúposť.

Podpísali by ste zákon, ktorý mimovládne organizácie označuje za zahraničných agentov? Áno, aj ho navrhnem.

Vymenovali by ste Pavla Gašpara za šéfa SIS? Momentálne je teda námestníkom. Bez problémov.

Podľa vás patria ruskí hokejisti na majstrovstvá sveta? Áno.

Ďakujem veľmi pekne, že ste zodpovedali aj tieto otázky a že ste prijali pozvanie k nám do relácie Kreslo pre kandidáta. Prajem krásny deň a ďakujem pekne. Ďakujeme aj Vám, diváci, že ste nás sledovali. Zajtra si už do nášho kresla zasadne Igor Matovič. Sledujte nás o štrnástej.

Súvisiace články

Najčítanejšie