Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kandidát na prezidenta Slovenskej republiky: Igor Matovič
Zdielať na

Kandidát na prezidenta Slovenskej republiky: Igor Matovič

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Igor Matovič je slovenský politik, ktorý svojim pôsobením získal veľkú pozornosť a stále zostáva v popredí politického diania na Slovensku. Narodil sa v roku 1973 v Trnave a je zakladateľom a predstaviteľom politického hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktoré vyhralo parlamentné voľby v roku 2020. Dnes ho poznáme pod názvom hnutie Slovensko.

Matovič prvýkrát získal pozornosť v roku 2010, keď začal svoju politickú kariéru ako poslanec Národnej rady Slovenskej republiky. Odtiaľ postupne stúpol na politickom rebríčku a stal sa premiérom Slovenskej republiky v roku 2020. Jeho vláda sa zameriavala na riešenie korupcie, transparentnosť a ekonomické reformy. Počas svojho pôsobenia čelil Matovič aj sporom vo vládnej koalícii. Jeho svojský politický štýl a odhodlanie však stále robia z Igora Matoviča dôležitého hráča na slovenskej politickej scéne, a jeho politické rozhodnutia budú mať výrazný vplyv na budúcnosť krajiny.

Pozrite si, ako odpovedal Igor Matovič na 10 diváckych otázok, ktoré moderátorka JOJ 24 Lenka Ježová položila všetkým hosťom v relácii Kreslo pre kandidáta:

​Celý rozhovor s Igorom Matovičom si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie