Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Obviňovanie, ľútosť či slová nádeje? Takto reagovali porazení po voľbách
Zdielať na

Obviňovanie, ľútosť či slová nádeje? Takto reagovali porazení po voľbách

BRATISLAVA / Republika, Aliancia, Demokrati a Sme rodina. Tieto štyri strany sa v noci dočkali sklamania. Uhríkovcom chýbalo štvrť percenta, Aliancii maďarských strán necelé percento. Kollárovci a Hegerovci nedosiahli dokonca ani na tri percentá a strany budú teraz žiť len z členských príspevkov. Na štátny príspevok nemajú nárok.

Volebnou centrálou hnutia Republika bol jeden 4-hviezdičkový hotel v Nitre. Pozvánku dostalo približne 60 ľudí, medzi ktorými boli výlučne členovia hnutia. Vedenie Republiky priebežné výsledky príliš komentovať nechcelo a novinárov si držali od tela. S pribúdajúcimi sčítanými okrskami ale výsledok Republiky postupne slabol. "Ublížilo nám najmä to, že mnohí voliči si mysleli, že sa dostaneme do parlamentu a tak dali hlas zo solidarity iným stranám, napríklad SNS," uviedol predseda strany Republika Milan Uhrík.

​U Demokratov to sršalo nádejou, no s prvým exit pollom sa sen o Národnej rade rozplynul. "Nikam neodchádzame, budeme robiť slušnú, odbornú, nepopulistickú a odvážnu politiku," reagoval Eduard Heger (Demokrati.).

V centrále Sme rodina už toľko optimizmu neznelo. "Sme sklamaní a nemôžete od nás chcieť nejakú radosť," povedal Boris Kollár (Sme rodina). Sklamanie neskrýval ani predseda strany Aliancia Krisztián Forró: "Je to naozaj smutné, že sme na tom takto."

Pre všetky tieto strany akákoľvek nádej na to, že dostanú kreslá v parlamente, zhasla a postupne zhasínali aj na svojich volebných centrálach.

Aktuálne výsledky nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie