Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prečo nemáme 100 percent zarátaných hlasov? Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

Prečo nemáme 100 percent zarátaných hlasov? Dôvod vás prekvapí

PREŠOV / Výsledky volieb sú síce definitívne, no neúplné. Nezapočítajú sa do nich hlasy z jedného prešovského okrsku. To je dôvod prečo v oficiálnych výsledkoch nesvieti sto percent, ale iba 99,98 percenta sčítaných zápisníc. Neuznaných zostalo v tomto okrsku približne 600 hlasov. Na počty mandátov to však podľa predsedu štátnej komisie pre voľby vplyv nemá. Voľby v tomto prešovskom okrsku sabotovala jedna členka volebnej komisie. Počas rátania hlasov svoj-voľne prihodila ďalšie obálky.

Štátna komisia pre voľby a referendum potvrdila, že dve stotiny percenta súvisia s tým, čo sa stalo tu na Základnej škole na Kúpeľnej ulici v Prešove. Ešte v sobotu tu boli zriadené dva volebné okrsky s číslom 33 a 34.

​Sčítanie hlasov začalo bez dotyčnej členky komisie, ktorá bola chvíľu predtým na odchode. Údajne začala mať starosť o bezpečnosť pri rátaní hlasov. "Nebolo možné sčítať výsledky hlasov, lebo členka okrskovej komisie ľudsky zlyhala a hodila do hlasovacej schránky nezistený počet ďalších hlasovacích obálok,“ uviedla Eva Chmelová, riaditeľka štátnej volebnej komisie.

​Polícia prípad vyšetruje ako podozrenie z trestného činu

Vo vedľajšej miestnosti sedela žena, ktorú strážili pri dverách policajti. Chvíľu sa s nimi rozprávala, väčšinu času ale sedela vo vnútri sama. Po zatvorení volebných miestností odišli policajti a na odchod sa dala aj členka komisie. "Vyšetrovateľ v Prešove prijal trestné oznámenie vo veci podozrenia z trestného činu marenia prípravy volieb a referenda," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie