Skoro jasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Čakáme na telefonát od prezidentky, vyhlásil Fico v reakcii na výsledky volieb
Zdielať na

Čakáme na telefonát od prezidentky, vyhlásil Fico v reakcii na výsledky volieb

BRATISLAVA / V nedeľu 1. októbra sa v centrále Smeru-SD predstavitelia víťaznej strany prihovorili občanom a médiám. Na tlačovej besede predseda Smeru-SD Robert Fico ohlásil, že rokovania k zostavovaniu vlády bude riešiť až po tom, ako ho tým prezidentka Slovenskej republiky poverí.

Aktuálne výsledky nájdete TU.

Tlačovú besedu začal Robert Fico s gratuláciou pre všetky politické strany, ktoré sa dostali do parlamentu.

Predseda strany Smer-SD ohlásil, že rokovania k zostavovaniu vlády bude riešiť až po tom, ako ho tým prezidentka Slovenskej republiky poverí. Tvrdí, že riešiť to predčasne nemá zmysel. Pre Slovensko chce dva týždne pokoja.

Na otázku k polarizovaniu spoločnosti a odchádzaniu voličov do zahraničia odpovedal, že ako strana sú možno iní, no ich úlohou je podľa Roberta Fica pokračovať v ich programe. Povedal, že jeho úlohou je upokojiť Slovensko.

"My sme sa s Petrom Pellegrinim a Andrejom Dankom pravidelne stretávali aj pred voľbami," uviedol predseda strany Smer-SD. Vo vláde chce zaručiť stabilitu, slušnosť, 4-ročné vládnutie.

"Zahranično-politická situácia sa nebude meniť," odpovedal na otázky, ktoré sa týkali zahraničnej politiky. "Nepoznám takú slobodnú stranu, ako je Smer-SD," vyjadril sa. Uviedol, že za stranou nie je nikto, že nemajú darcov a všetko si financovali sami. K téme migrantov povedal, že chcú zaviesť kontroly na hraniciach s Maďarskom.

Smer-SD je pripravený na personálne zmeny v orgánoch činných v trestnom konaní (OČTK). "Nepamätám si, že by niekto zo Smeru-SD hovoril o rušení Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a ÚŠP," reagoval Fico na otázky o zmenách v štruktúre OČTK. "My sme pripravení na výmenu ľudí," dodal Fico s tým, že vo svojich funkciách v OČTK nemôžu niektorí ľudia ostať. Poukázal na rôzne obvinenia a kauzy. "Nikto ich nebude zatvárať, to je vec OČTK," deklaroval.

Súvisiace články

Najčítanejšie