Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Voľby2022: O post primátora Senice sa bude uchádzať Juraj Moravčík
Zdielať na

Voľby2022: O post primátora Senice sa bude uchádzať Juraj Moravčík

Zdroj: TV JOJ

SENICA / O post primátora Senice sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Juraj Moravčík. Bude kandidátom strany Život-NS, informoval o tom na sociálnej sieti.

Podľa jeho slov sa rozhodol kandidovať z toho dôvodu, že chce využiť svoje kontakty a pracovné skúsenosti, ktoré nadobudol počas práce v štátnych orgánoch. "Počas môjho pôsobenie na Ministerstve dopravy a výstavby SR sa mi podarilo získať pre mesto možnosť opätovne komunikovať o možnosti budovania obchvatu Senice," uviedol kandidát na primátora.

Moravčík pôsobí od roku 2020 ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Senici, kde bol členom zoskupenia nezávislých poslancov s názvom Tím Senica, z ktorého vystúpil v polovici júla. Neúspešne kandidoval v roku 2020 do Národnej rady SR na kandidátke hnutia Sme rodina. Doteraz oficiálne avizoval kandidatúru na primátora Senice iba Adam Jakubáč, ktorý kandiduje ako nezávislý. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Súvisiace články

Najčítanejšie