Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
JOJ 24 z Nitry informuje aj o stave kultúry, ktorú zvyšovanie cien energií akútne ohrozuje
Zdielať na

JOJ 24 z Nitry informuje aj o stave kultúry, ktorú zvyšovanie cien energií akútne ohrozuje

NITRA / JOJ 24 v rámci župného dňa navštívila Nitru. Reportérka a moderátorka Barbora Jánošová zisťovala, ako je na tom kultúra v nitrianskom kraji. A stav vôbec nie je dobrý, viaceré inštitúcie práve zverejnili otvorený list, kde žiadajú o pomoc štátu pre neúnosné zvyšovanie cien energií. Riaditeľ prvého slovenského profesionálneho divadla v Komárne v živom vysielaní oznámil, že koncom roka spustia oponu poslednýkrát.

"Naše divadlo a viaceré nitrianske inštitúcie dnes poslali otvorený list premiérovi a ministerke kultúry," povedal Jaroslav Dóczy, riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktorý v budove divadla strávil 62 rokov, prakticky celý život. "Chceme riešiť najmä dopad cien energií."

Prevádzkové náklady, ktoré stúpli o viac ako 300 percent, sa stávajú neúnosnými aj pre prvé slovenské profesionálne divadlo v Komárne. Jeho riaditeľ, Jozef Černek povedal: "15. decembra sa rozlúčime so všetkými našimi divákmi. Rok a pol sa snažíme zaujať vládu, štát, ministerstvo kultúry, bez akejkoľvek odozvy, štát sa nám otočil chrbtom."

Súvisiace články

Najčítanejšie