Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dokument: Tretia časť dokumentu o Slovenke podozrivej zo zločinov súvisiacich s terorizmom
Zdielať na

Dokument: Tretia časť dokumentu o Slovenke podozrivej zo zločinov súvisiacich s terorizmom

BRATISLAVA / Tretia časť dokumentu TV JOJ sledujúca príbeh Slovenky, ktorá dobrovoľne odišla za svojím manželom do Sýrie, kde sa pridala k Islamskému štátu. Viac ako 4 roky prežila v Sýrskom detenčnom tábore pre ženy príslušníkov ISIS s malou dcérkou. Staršieho syna držali vládne jednotky v inom tábore pre deradikalizovanie detí. Manžel, člen Islamského štátu, je dodnes v Sýrii vo väzení pre militantov.

Slovenská sociálno-právna ochrana detí pravdepodobne nesprávne postupovala pri deťoch Slovenky, ktorá požiadala o repatriáciu zo sýrskeho tábora pre ženy a deti islamistických bojovníkov. Pani Renáta pred rokmi odišla za manželom do Islamského štátu. Po dlhých rokoch v zajateckých táboroch sa cez medzinárodné organizácie dostala späť na Slovensko.

Návratové konanie naša polícia s prokuratúrou využili na to, aby ju okamžite obvinili a od februára je vo väzbe. Spravodajská televízia JOJ 24 oslovila špecialistov na ochranu detí. Tvrdia, že postup sociálky pri deťoch pani Dibdiakovej bol po repatriácii nekompetentný a plytký. Aj pri ich oddelení od matky a biologickej rodiny. Aj pre tieto skutočnosti JOJ 24 žiada, aby do prípadu vstúpil verejný ochranca práv a ministerstvo spravodlivosti. Reportér Rasťo Striško exkluzívne pre spravodajskú stanicu JOJ 24 pripravil už tretí dokument o Úteku Slovenky z Islamského štátu.

Pozrite si predošlé časti dokumentu:

Zdielať na

Najčítanejšie