Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tlačová beseda Petra Pellegriniho s predsedníčkou českej Poslaneckej snemovne
Zdielať na

Tlačová beseda Petra Pellegriniho s predsedníčkou českej Poslaneckej snemovne

PRAHA / Na tlačovej besede Petra Pellegriniho v Prahe zneli slová o dobrých vzťahoch medzi krajinami, na ktorých aj naďalej chcú obe strany pracovať. Budúci rok oslávime 20. výročie členstva v Európskej únii, aj tejto téme sa v rozhovore venovali Peter Pellegrini a predsedníčka Poslaneckej snemovne Markéta Pekarová Adamová. Tá uviedla, že napriek tomu, že v niektorých oblastiach má česká a slovenská vláda rôzne názory, nezastierajú ich pred sebou a hľadajú skôr miesta, kde sa zhodnú.

Peter Pellegrini opäť zdôraznil, že Slovensko nemení zahranično-politickú orientáciu smerom na EÚ a NATO. Budúci rok pri príležitosti výročia členstva v európskom spoločenstve chcú obe krajiny pripomenúť, aké všetky pozitíva to prinieslo. Pellegrini avizoval, že chce dnes ešte s Markétou Pekarovou Adamovou prebrať aj volebný systém, keďže vláda chce na Slovesku otvoriť diskusiu o jeho prípadnej zmene.

Rád by sa inšpiroval skúsenosťami Českej republiky a tiež si vypočul o prípadných nedostatkoch. Pellegrini uviedol, že plánuje návštevu Ukrajiny. Pred sebou má ale ešte návštevu Rakúska a Európskeho parlamentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie