Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sme tam, kde v roku 2010, keď sa rozišli cesty Sulíka a Matoviča, hovorí politológ Lenč
Zdielať na

Sme tam, kde v roku 2010, keď sa rozišli cesty Sulíka a Matoviča, hovorí politológ Lenč

BRATISLAVA / Ponuku Igora Matoviča strane SaS rozoberal v štúdiu JOJ 24 politológ Jozef Lenč.

"Mal som pocit déjà vu. To, čo odznelo vo štvrtok z úst Igora Matoviča, mi pripomenulo, čo čítal Eduard Heger posledný augustový deň, keď mali ministri SaS podať demisiu. Čo je tu podstatné, je fakt, že Matovič podmieňoval demisiu schválením rozpočtu v tej podobe, ako ho pripravil Igor Matovič," povedal v štúdiu politológ z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Strane SaS v rozpočte chýbajú výdavkové limity. Situácia vyzerá, akoby sa v spore Matoviča s SaS dostali na začiatok. "Igor Matovič to ťahá do roviny, že on má byť tou obeťou. Aj vo vyjadrení začal obvinením SaS, že chcú vrátiť Slovensko do rúk mafie a seba nepriamo prezentoval ako toho, ktorý sa obetuje pre dobro.."

Zdôraznil, že Matovič s premiérom Eduardom Hegerom žiadajú od Sas niečo, s čím verejne nesúhlasia a to je podoba štátneho rozpočtu z dielne Igora Matoviča. "Sme úplne na začiatku, tam, kde sme boli v roku 2010, keď sa rozišli cesty Sulíka a Matoviča v osobnom spore. Jedna aj druhá strana sa z neho snaží vyťažiť maximum, hoci ten výsledok bude zlý pre občanov a demokraciu na Slovensku," povedal Lenč.

Pozrite si vo videu celý rozhovor Ivana Jandu s politológom Jozefom Lenčom.

Súvisiace články

Najčítanejšie