Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najpodstatnejšie regionálne spravodajstvo zhrnuté v relácii Regióny 24
Zdielať na

Najpodstatnejšie regionálne spravodajstvo zhrnuté v relácii Regióny 24

BRATISLAVA / Je nás 52. V slovenských regiónoch mapujeme všetko podstatné a zaujímavé, ale aj to čo vás trápi. Zhrnuli sme pre vás čomu sme sa posledný týždeň venovali. Záchrana zranených baníkov po vyhorení metánu v bani Nováky! Zostali uväznení dvesto metrov pod povrchom. Otrava 12-ročnej školáčky! Na vyučovaní sa napila z fľaše, v ktorej bol silný prípravok na dezinfekciu. Do regiónu s vysokou nezamestnanosťou príde významný investor a ponúkne prácu stovkám ľudí. Pozrite si prvú reláciu Regióny 24.

Regióny 24 sme začali v Novákoch a ukázali sme vám ako vyzeral zásah záchranných zložiek, potom čo sa pri výbuchu v bani zranilo viacero baníkov. Na Hornú Nitru smerovali nielen pozemné posádky, ale aj štyri vrtuľníky. 

Okres Rimavská Sobota má prívlastky ako jeden z najmenej rozvinutých, či s najvyššou nezamestnanosťou. Vláda pred dvomi rokmi schválila výstavbu priemyselného parku, no so žiadnym investorom sa zatiaľ nedohodli. Od decembra však rokovali s nemeckou firmou a vyzerá to nádejne.

Pripravili sme si aj niečo z archívu. Záchrana kačacej rodinky na diaľnici. Potom, čo sme v našom spravodajstve odvysielali kuriózny zásah banskobystrických hasičov, ho na sociálnych sieťach videlo viac ako 70 miliónov ľudí. Naše zábery vysielali napríklad televízie v USA, Brazílii alebo Číne. Prebrala to aj spravodajská agentúra Reuters.

Súvisiace články

Najčítanejšie