Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najdôležitejšie spravodajské témy týždňa v relácii 24 minút
Zdielať na

Najdôležitejšie spravodajské témy týždňa v relácii 24 minút

BRATISLAVA / Poslanci sociálneho výboru sa po smrti bábätka v rómskej osade vybrali do terénu - Igorovi Matovičovi zostalo v parlamente z ústavnej väčšiny len bezmocné torzo - exminister vnútra Robert Kaliňák sa znenazdajky ocitol v pozícii obžalovaného - tretí blok Mochoviec ide na 55 percent a v Strážskom začali konečne odstraňovať toxické znečistenie.

V pondelok sa členovia sociálneho výboru národnej rady vybrali na Spiš, kde navštívili rómsku osadu v Richnave. Nešlo však o ich vlastnú iniciatívu pozrieť si život vo vyčlenených komunitách. Dotlačila ich k tomu tragédia iba mesačného bábätka, ktoré v otrasných podmienkach zomrelo podchladené a podvyživené. Poslancov zaujímalo čo sa dá zmeniť, aby sa podobné prípady na Slovensku neopakovali. Nakrúcal Matúš Gavlák.

Slovenská armáda je na tom momentálne tak ako nikdy pred tým. V stredu to vyhlásil poverený minister obrany Jaroslav Naď, ktorý spolu s náčelníkom generálneho štábu bilancoval svoj posledný rok v rezorte. Armáda urobila viacero veľkých nákupov. Analytici však aj napriek tomu tvrdia, že máme rezervy. Viac Samuel Migaľ.

Mimoriadna situácia v bývalom závode Chemko Strážske platí už 3 roky. Uplynulé dni sa začala posledná fáza odstraňovania toxických a karcinogénnych PCB látok. Najväčšou skúškou budú práce v lese, v ktorom sa nachádza nelegálna skládka. Tá roky kontaminuje pôdu a podzemnú vodu. V areáli Chemka Strážske nakrúcal Peter Sabo.

Súvisiace články

Najčítanejšie