Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Voľby2022:Kandidatúru predsedníčky ŽSK E. Jurinovej podporí 11 politických strán
Zdielať na

Voľby2022:Kandidatúru predsedníčky ŽSK E. Jurinovej podporí 11 politických strán

Zdroj: TV JOJ

ŽILINA / Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová sa bude v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) opätovne uchádzať o svoj post s podporou 11 politických strán. Informovala o tom v pondelok na tlačovej konferencii v Žiline.

Predstavila aj tím kandidátov na poslancov Zastupiteľstva ŽSK a podporovateľov. "Len vďaka úspešnej spolupráci a podpore dokážeme aj v ďalšom období prinášať riešenia, ktoré budú skvalitňovať život ľudí v našom kraji. Počas uplynulých piatich rokov nešlo všetko hladko. Veľa vecí sme sa naučili a dnes sme pripravení tieto naše skúsenosti zúročiť aj v ďalšom období," povedala Jurinová.

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) považuje Jurinovú za človeka na správnom mieste. Zdôraznil, že má jeho dôveru. "Som presvedčený, že s tímom zapálených poslancov prevedie ŽSK náročným obdobím, ktorým prechádzame," skonštatoval.
Jurinovú budú v jesenných voľbách do VÚC podporovať OĽANO, SaS, Sme rodina, Za ľudí, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, Občianska konzervatívna strana, Demokratická strana, Občianski demokrati Slovenska a Šanca.
Kandidatúru na post predsedu ŽSK už ohlásili podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík, bývalý žilinský primátor a exriaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Igor Choma (Smer-SD), Peter Slyško (Hlas-SD) a František Drozd (ĽSNS).

Súvisiace články

Najčítanejšie