Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Voľby2022: Kandidátom strany Hlas-SD na post predsedu NSK je Branislav Becík
Zdielať na

Voľby2022: Kandidátom strany Hlas-SD na post predsedu NSK je Branislav Becík

Zdroj: TV JOJ

NITRA / O post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať Branislav Becík. Súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky je kandidátom strany Hlas–SD. Svoju kandidatúru ohlásil v utorok v Nitre spolu s predsedom strany Petrom Pellegrinim.

Jednou z kľúčových tém NSK je podľa Pellegriniho poľnohospodárstvo a potravinárstvo, preto by na čele kraja mal stáť človek, ktorý má k tejto oblasti blízko. Becík, člen predsedníctva strany Hlas-SD, sa venuje poľnohospodárstvu celý svoj produktívny život a zároveň ako starosta Dvorov nad Žitavou má skúsenosti s riadením samosprávy, zdôvodnil výber kandidáta Pellegrini.

Becík podľa predsedu strany dokáže nadviazať na úspešné pôsobenie súčasného predsedu NSK Milana Belicu. "Súčasný predseda kraja veľmi úspešne, zodpovedne a hospodárne riadil NSK rekordných päť volebných období. Po 21 rokoch však prichádza čas na zmenu. Treba reagovať na nové moderné výzvy, je treba človeka s novou energiou a novou víziou," povedal Pellegrini.

Becík chce v prípade zvolenia podporovať všetko lokálne, regionálne, slovenské. Ako predseda kraja by chcel byť v úzkom kontakte s primátormi a starostami všetkých obcí v NSK. "Náš kraj je kolískou slovenského poľnohospodárstva, máme turistické možnosti, ktoré sú nevyužité, nie sú podporovaní podnikatelia, neprávom sú v úzadí seniori, ktorí sa podieľali na budovaní tohto kraja. Voľby musia priniesť kraju zmenu a ja túto zmenu ponúkam," povedal Becík.

Súvisiace články

Najčítanejšie