Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Voľby2022: Novým kandidátom ĽSNS na post predsedu KSK je S. Mizík
Zdielať na

Voľby2022: Novým kandidátom ĽSNS na post predsedu KSK je S. Mizík

Zdroj: TASR

KOŠICE / Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za ĽSNS kandidovať poslanec Národnej rady (NR) SR Stanislav Mizík. Pôvodne strana ohlásila za kandidáta na tento post stredoškolského učiteľa Viliama Púčeka. O zmene v piatok v Košiciach informoval predseda ĽSNS Marian Kotleba.

"Uchádzam sa o post predsedu KSK preto, lebo normálnemu človeku sa rozum zastavuje z toho, čo sa deje vo vládnej politike, ale aj na úrovni komunálnej a vuckárskej," uviedol Mizík pre TASR. Konštatoval, že s prácou vo vyššom územnom celku (VÚC) má skúsenosti, pričom roky bol predsedom rady regionálnej správy ciest. "Poznám, ako funguje samosprávny kraj, jeho mechanizmy, síce z Banskej Bystrice, ale v Košiciach je to to isté, všetko je nastavené rovnako," povedal.

V prípade zvolenia chce Mizík urobiť audit vo všetkých sférach, ktoré patria pod KSK. Svoje priority vysvetlí vo volebnej kampani, tá bude podľa neho klasická a využije "bilbordy, stretnutia, internet". Šéf ĽSNS konštatoval, že sa mu po dvoch mesiacoch podarilo Mizíka prehovoriť ku kandidatúre, "s jediným cieľom, všetky tie milióny, ktoré má kraj k dispozícii, dať v prospech obyvateľov a zastaviť ich plytvanie". Strana chce robiť kontaktnú kampaň a stretnúť sa s čo najväčším počtom ľudí v mestách i obciach. Podpora strany kandidátom bude podľa Kotlebu závisieť od ich osobnej aktivity.

Súvisiace články

Najčítanejšie