Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Voľby2022: O post predsedu KSK sa bude uchádzať Viliam Zahorčák
Zdielať na

Voľby2022: O post predsedu KSK sa bude uchádzať Viliam Zahorčák

Zdroj: TASR

KOŠICE / Primátor Michaloviec a poslanec Národnej rady (NR) SR Viliam Zahorčák (Smer-SD) sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať o post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK). Svoju kandidatúru ohlásil v sobotu v Košiciach. Je kandidátom strany Smer-SD, o čom informoval predseda strany a poslanec NR SR Robert Fico.

"Štyri volebné obdobia som vykonával funkciu primátora Michaloviec, a teda cítim sa aj z tohto dôvodu byť kompetentným riadiť samosprávu, aj keď je pravda, že som riadil samosprávu miestnu. Teraz to bude, ak budeme úspešní o regionálnej samospráve, ale aj tu tie skúsenosti mám, pretože štyri volebné obdobia som bol poslancom KSK," povedal Zahorčák, ktorý je zároveň krajským predsedom strany Smer-SD.

O tom, ako si predstavuje kraj pod jeho vedením, bude program, ktorý pripravujú. "Určite nebudem pripravovať nejaké megalomanské, ťažko zrealizovateľné projekty, ktorých návratnosť je diskutabilná. Chcel by som sa venovať tomu, čo je z môjho pohľadu najpodstatnejšie, a to, aby organizácie, ktoré sú v pôsobnosti KSK mohli napredovať a boli stabilné," priblížil Zahorčák s tým, že je potrebný i rozvoj športu.
Ďalšou z priorít je podľa jeho slov intenzívnejšie využívanie externých finančných prostriedkov, a tiež komunikácia s primátormi a starostami miest a obcí.
"V neposlednom rade je to komunikácia so štátnymi orgánmi. Máme tu celý rad problémov, ktoré nemôže vyriešiť samospráva, môže ich vyriešiť len štát, či už je to diaľnica, životné prostredie, vyššia miera zamestnanosti a podobne," dodal Zahorčák.

"Mesto Michalovce, keby som začal len športom, tak už môžem povedať, že môže byť vzorom pre celé Slovensko. Treba si uvedomiť, ako sa mesto rozvíjalo, čo všetko dosiahlo, či je to oblasť zdravotníctva, podnikateľská, vôbec oblasť kvality života. Keby sa ma niekto spýtal, ako vyzerá jednotka solídnosti, tak poviem, že Viliam Zahorčák. My dnes potrebujeme solídnych politikov, ktorí sú schopní podať profesionálny politický výkon," dodal Fico. Zahorčák v kandidatúre podporujú i mimoparlamentné strany Život - Národná strana, Národná koalícia a Strana moderného Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie