Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Voľby2022: O post predsedu BSK sa bude uchádzať J. Mažgút
Zdielať na

Voľby2022: O post predsedu BSK sa bude uchádzať J. Mažgút

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / O post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa bude uchádzať Ján Mažgút. Aktuálne pôsobí ako vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD. O post vo vedení kraja sa bude uchádzať ako spoločný kandidát Smeru-SD a SNS. Informovali o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

"Nie som vždy spokojný so smerovaním a riadením nášho kraja. Preto chcem vyzvať súčasného predsedu BSK Juraja Drobu na férový súboj," povedal Mažgút. Ponúknuť chce víziu jasného napredovania kraja a silnú alternatívu. Najväčšie nedostatky riadenia kraja vidí vo verejnej doprave, poskytovaní kvalitných sociálnych služieb a kvalitnej zdravotnej starostlivosti.

"Využijem všetok svoj čas, všetku svoju energiu, všetky svoje vedomosti a znalosti na to, aby som občanom BSK vytvoril také podmienky, aby v ňom boli spokojní a aby náš kraj prosperoval," deklaroval Mažgút. Na predsedu BSK bude opätovne kandidovať aj súčasný predseda Juraj Droba. O pozíciu sa bude uchádzať aj štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie