Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Voľby2022: Kandidátom na predsedu BBSK je aj Adrian Polóny zo SAD Zvolen
Zdielať na

Voľby2022: Kandidátom na predsedu BBSK je aj Adrian Polóny zo SAD Zvolen

Zdroj: TV JOJ

BANSKÁ BYSTRICA / Predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrian Polóny sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať o post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Svoju kandidatúru ohlásil v Banskej Bystrici s tým, že do volieb pôjde ako nezávislý. Podporu však má zo strany Smer-SD, o čom informoval šéf strany a poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico.

Zdôraznil, že Smer-SD s veľkým zadosťučinením prijal rozhodnutie, že Polóny bude kandidovať na post predsedu BBSK a vyslovuje mu plnú podporu. Pôsobí v oblasti dopravy už 20 rokov. Má praktické skúsenosti a prehľad o tom, ako kraj funguje.
"Ideme do mimoriadne zaujímavých komunálnych a regionálnych volieb, čo zvýši účasť voličov. Pri komunálnych voľbách zvykne byť okolo 60 percent, pri regionálnych voľbách len okolo 20 percent," dodal Fico a zdôraznil, že od nového vedenia kraja po voľbách očakáva kvalitný sociálny dialóg, ktorý BBSK dovedie k dobrému výsledku.

Polónyho podporuje aj Strana moderného Slovenska (SMS). "Sme najchudobnejší kraj, najmenej rozvinutý s najmenšími investíciami," konštatoval šéf SMS Milan Urbáni. Verí, že pod vedením Polónyho kraj prestane stagnovať a pohne sa dopredu.
Podľa Polónyho je nosnou témou spoločná zodpovednosť. Už 20 rokov riadi jednu z najväčších dopravných spoločností na Slovensku, ktorá zamestnáva zhruba 1200 zamestnancov. Pripomenul tiež spor spred pár rokov, ktorý ako najväčší dopravca v kraji mali s vedením BBSK, ale nakoniec dokázali obhájiť "svoju pravdu". "To bol obrovský amaterizmus. Spor v oblasti dopravy stál občanov kraja cez 2,7 milióna eur. To je dôvod, prečo som sa rozhodol kandidovať. Koľko 'Pandorinych skriniek' sa otvorí v ďalších oblastiach?"

Doteraz oficiálne avizovali kandidatúru na post šéfa BBSK súčasný podpredseda kraja Ondrej Lunter, ktorý do volieb ide ako nezávislý s podporou strán Hlas-SD, Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, SPOLU – občianska demokracia a Občianska konzervatívna strana. O post predsedu sa vo voľbách chce uchádzať i nezaradený poslanec NR SR Miroslav Suja z hnutia Republika, ako aj predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak. Pred pár dňami ohlásil kandidatúru ďalší poslanec parlamentu Marek Kotleba z ĽSNS, brat Mariana Kotlebu, a tiež poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici, odborník na dopravu, Marek Modranský, ktorý pôjde do volieb ako nezávislý.

Súvisiace články

Najčítanejšie