Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
10 otázok pre kandidáta, ako odpovedal Štefan Harabin
Zdielať na

10 otázok pre kandidáta, ako odpovedal Štefan Harabin

BRATISLAVA / Po 20-minútovej diskusii pripravila JOJ 24 pre všetkých kandidátov rovnakých 10 otázok, na ktoré majú odpovedať jednoducho áno či nie. Pozrite si, ako odpovedal Štefan Harabin.

Práve vypršal čas, našich 20 minút, na túto diskusiu. Každý kandidát bude mať samozrejme rovnaký priestor. Ja dodám, že ešte máme pre vás pripravenú jednu rubriku, v tomto prípade rovnako budú mať všetci kandidáti totožné otázky. Bude to teda 10 otázok. Tu vás poprosím, pán Harabin, aby ste nám odpovedali len áno alebo nie. Je to teda rubrika Podpísal by som alebo súhlasil by som. Keď budete teda odbáčať, ja vám do toho samozrejme skočím. Tak poďme teda na to.

Pán Harabin, podpísali by ste registrované partnerstvá? Nie.

Podpísali by ste odluku cirkvi od štátu? Nie.

Boli by ste za sprísnenie interrupcií? Myslím, že právna úprava stačí.

Podpísali by ste novelu Trestného zákona tak, ako prešla parlamentom? Samozrejme, lebo bola v súlade so s európskymi štandardmi.

Boli by ste za zásadnú zmenu systému vládnutia, napríklad, keby sa z parlamentnej republiky mala stať prezidentská? Terajší platný právny stav je vyhovujúci.

Súhlasili by ste napríklad s bojovaním Slováka za iný štát? Dali by ste taký súhlas? Nikdy.

Vyhlásenie klimatickej núdze, ak by bolo na stole? Toto je ekoteroristická agenda.

Zákon, ktorý by mimovládne organizácie označil za zahraničných agentov? Všetky politické mimovládne organizácie treba zrušiť zákonom. Takže ani by ste neriešili, že agenti, ale rovno zrušiť.

Vymenovali by ste Pavla Gašpara za šéfa SIS? Pokiaľ by spĺňal zákonné a ústavné požiadavky. Čiže áno. Veď Gašpar bol jeden z najlepších asistentom na Najvyššom súde. Harabin, nepýtam sa na ďalšie vysvetlenie, stačí áno či nie.

Patria ruskí hokejisti na majstrovstvá sveta? Samozrejme.

Súvisiace články

Najčítanejšie