Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
10 otázok pre kandidáta, ako odpovedal Milan Náhlik
Zdielať na

10 otázok pre kandidáta, ako odpovedal Milan Náhlik

BRATISLAVA / Aj kandidátovi Mialnovi Náhlikovi položila moderátorka JOJ 24 Lenka Ježová 10 diváckych otázok. Pozrite si, ako na ne odpovedal.

Máme tu ešte tú jednu rubriku, ktorú má každý jeden z našich kandidátov. Je to rubrika: Podpísal by som, súhlasil by som. Poďme sa teda pozrieť na tie otázky. Toto je svojím spôsobom asi najťažšia rubrika, pretože tu po vás chceme, aby ste odpovedali len jednoducho áno alebo nie. Predpokladám, že niektoré otázky vás budú zvádzať rozviesť ich, ale ja vás trošku stopnem. Takže poďme na to.

Súhlasili by ste a podpísali by ste registrované partnerstvá? Nepodpísal a nesúhlasil.

Podpísali by ste napríklad odluku cirkvi od štátu? Áno, viem si to predstaviť. Som veriaci, verím v Boha, verím v Stvoriteľa, ale viem si predstaviť, že za istých okolností by som toto podpísal.

Boli by ste za sprísnenie interrupcií? Každý extrém je zlý, čiže zákon musí byť vyvážený.

Podpísali by ste novelu Trestného zákona v takej podobe, ako prešiel parlamentom? Nie.

Boli by ste za zásadnú zmenu systému vládnutia? Tu sa bavíme napríklad prechod od parlamentnej republiky k prezidentskej. Zmena volebného systému a celkovo... Čiže nie? Nie, som chcel povedať, že viem si tiež predstaviť, že by sa nejakým spôsobom upravil aj takýto zákon. Dobre. Ďakujem veľmi pekne.

Dali by ste súhlas s individuálnym budovaním Slováka za iný štát? Slováci by mali bojovať za Slovensko. Čiže nedali by ste súhlas, keď by došla taká žiadosť? Ešte raz, v každom Slovákovi musí driemať potreba bojovať iba za Slovensko. Čiže odpoveď je nie v tomto prípade.

Vyhlásili by ste, ak by ste mali taký zákon, ktorý hovorí o klimatickej núdze? Nie.

Podpísali by ste zákon, ktorý by mimovládne organizácie označil za zahraničných agentov? Nie.

Keď by ste boli prezidentom a dostal by sa opäť na stôl menovanie Pavla Gašpara za šéfa SIS, vymenovali by ste ho? Ja som sa k tomuto vyjadroval a poviem znova: je to čisté rodinkárstvo. Toto by som nepodpísal.

A ešte máme poslednú otázku. Patria ruskí hokejisti na majstrovstvá sveta? Určite áno.

Ďakujem veľmi pekne, že ste zodpovedali tieto naše otázky. Ďakujem pekne aj ja. Ďakujem aj Vám, diváci, že ste sledovali reláciu Kreslo pre kandidáta. Zajtra doň zasadne Andrej Danko.

Súvisiace články

Najčítanejšie