Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Oproti Smeru stratili päť percent. Michal Šimečka verí, že PS nebude v opozícii
Zdielať na

Oproti Smeru stratili päť percent. Michal Šimečka verí, že PS nebude v opozícii

BRATISLAVA / Večer radosť, ráno nepríjemné prekvapenie. Vďaka posledným prieskumom a aj exit pollom po skončení hlasovania sa zdalo, že Progresívne Slovensko by mohlo byť víťazom volieb. Víťazom sa napokon stal Smer a namiesto očakávaného tuhého boja do posledného hlasu, PS napokon stratilo oproti strane Roberta Fica päť percent. Michal Šimečka napriek tomuto "kotrmelcu" stále verí, že Progresívne Slovensko nebude v opozícii.

​​Progresívne Slovensko sa mesiacmi v prieskumoch postupne doťahovalo na Smer, až sa dotiahlo. V exit polloch, kde dáta zbierajú anketári od ľudí, ktorí vyšli z volebných miestností, vydaných hneď po ukončení volebného moratória, dokonca úhlavného nepriateľa predbehlo. Aj keď tesne. "Máme exit polly, ktoré vyzerajú možno nádejne, pozitívne," vyjadril sa po výsledkoch exit pollov Michal Šimečka. Napokon voľby vyhral Smer-SD.

Novic v parlamente, Progresívne Slovensko sa však aj po zavládnutí sklamania stalo druhou najsilnejšou politickou stranou v parlamente. "Pol milióna hlasov, to je najviac, ako kedy na Slovensku v moderných dejinách liberálna strana získala," uviedol Michal Šimečka. Tak ako iné strany, aj PS čakajú rokovania, podľa Šimečku zatiaľ sú na neformálnej báze. Líder strany by napriek prehre s Robertom Ficom nerád videl stranu v opozícii. A už dnes je jasné, kto bude mať povestné kľúče od miešačky.

Súvisiace články

Najčítanejšie