Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Budú mať podnikatelia viac povinností alebo bude vláda nároky znižovať?
Zdielať na

Budú mať podnikatelia viac povinností alebo bude vláda nároky znižovať?

BRATISLAVA / Neistota, nepredvídateľnosť, byrokracia, vysoké odvody. Kto chce dane zvyšovať a kto znižovať? O týchto témach diskutovala moderátorka Mária Ölvedyová s lídrami najsilnejších politických strán. Okrem mnohých iných tém sa vo vládnom hoteli Bôrik diskutovalo aj o podnikaní.

Plánujú niečo zmeniť? Niektorí chcú znížiť dane, iní sa ale snažia upravovať legislatívu. Je aj digitalizácia cesta a ako pomôže samotným živnostníkom a podnikateľom? O tejto téme diskutovala moderátorka Mária Ölvedyová s Michalom Trubanom (PS), Richardom Sulíkom (SaS), Andrejom Dankom (SNS), Jozefom Hafkom (KDH), Milanom Uhríkom (Republika), Kamilom Šaškom (Hlas-SD) a prezidentom asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR Tomášom Malatinským.

"Dosť veľa kvalitných ľudí opustilo ministerstvo financií," začal Richard Sulík, ktorý povedal hneď niekoľko bodov, čo urobili pre podnikateľov za ich vlády. "My sme boli dokonca aj kritizovaní, že nám ide o blaho podnikateľov," pokračoval. Podľa A. Danka vedela najlepšie zvládať krízové situácie ich vláda a rovnako vymenoval niekoľko opatrení, ktorými zjednodušili podnikateľom život práve oni.

K. Šaško naopak posledné vlády skritizoval a uviedol aj pár štatistík. "Za posledné volebné obdobie sa zákon o sociálnom poistení zmenil 7-krát ročne, o daní z prímov 6-krát ročne o živnostenskom poistení 6-krát ročne, obchodný zákonník 2-krát ročne a o zdravotnom poistení 4-krát ročne," prečítal poslanec. Akú digitalizáciu by priniesol M. Truban a aký prísľub dal za PS sa dozviete vo videu.

Celú diskusiu na tému Ako pomôcť podnikateľom nájdete vo videu:

Okrem podnikateľov riešili v diskusii aj témy Čo s chorým zdravotníctvom, Strany versus potreby zamestnávateľov a Čo so zadĺženou krajinou? 

Súvisiace články

Najčítanejšie