Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najväčší problém Trnavy je doprava, hovoria jej obyvatelia: Anketa sa pýtala aj kandidátov na post primátora
Zdielať na

Najväčší problém Trnavy je doprava, hovoria jej obyvatelia: Anketa sa pýtala aj kandidátov na post primátora

TRNAVA / Anketa medzi obyvateľmi Trnavy ukázala, že za najväčší problém svojho mesta považujú dopravu, ale aj zdravotníctvo a absenciu miesta na kultúrne vyžitie. Prieskum sa tiež pýtal kandidátov, ako chcú dané problémy riešiť.

Nový primátor by mal podľa voličov riešiť primárne dopravu a opravu ciest, medzi ďalšie problematické oblasti patrí parkovanie, zdravotníctvo a nedostatočný kultúrny priestor. "Vnímam zlý stav ciest aj chodníkov a celkovo infraštruktúry, problém nám spôsobuje aj zlé plánovanie mesta," povedal Matej Lančarič, nezávislý kandidát na post primátora Primátora Trnavy. Myslí si, že príčinou je rýchla výstavba mesta bez primeranej infraštruktúry. "Tak ako sa teraz musí pri výstavbe bytov vybudovať aj adekvátny počet parkovacích miest, po novom by museli u nás vybudovať tieto parkoviská aj pri materských či základných školách a taktiež potrebnú infraštruktúru," dodal. 

"Najpálčivejším zo spomínaných problémov je doprava. Jediný spôsob, ako sa doprava v Trnave rieši je spoplatnenie parkovacieho státia," vyjadril sa Branislav Baroš, nezávislý kandidát. "Najaktuálnejšie riešenie problematickej dopravy, ktorý by Trnave veľmi pomohol, je dokončenie južného obchvatu," dodal.

"Snažíme sa investovať milióny eur do rekonštrukcií ciest, ideme aj do oveľa väčších projektov ako sú napríklad súčasti obchvatov," hovorí Peter Bročka, ďalší z potenciálnych kandidátov. "Kľúčové je urobiť reguláciu, zistiť reálne potreby, vedieť si porovnať dáta, u nás napríklad v regulovaných zónach ubudlo 16-30% automobilov, až následne môžeme uvoľňovať jednotlivé pravidlá v prospech rezidentov," dodal.

Otázkou ostáva, ako sa k prioritným problémom dopravy postavia, keď sa dostanú na post primátora. Zdravotníctvo je v rukách štátu, no areál nemocnice s poliklinikou vlastní mesto. Aj podľa kandidátov je v zlom stave, Trnava potrebuje novú nemocnicu. Okrem toho obyvateľov trápi nedostatočné množstvo miest pre deti v škôlkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie