Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Voľby2022: Prioritou Tímu pre Nitru bude oblasť školstva a rozvoja mesta
Zdielať na

Voľby2022: Prioritou Tímu pre Nitru bude oblasť školstva a rozvoja mesta

Zdroj: TASR

NITRA / Kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek (nezávislý) predstavil svoj Tím pre Nitru. Tvorí ho 25 kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Nitre, s ktorými chce realizovať svoj plán rozvoja mesta.

"Máme pripravených 12 riešení pre Nitru a súčasne aj riešenia pre každú jednu mestskú časť," skonštatoval Štefek. Prioritou je oblasť vzdelávania, oblasť rozvoja mesta a nové spravovanie mesta.

Podľa slov Štefeka mesto Nitra stagnuje a aktuálne sa nenachádza v dobrej finančnej kondícii. "Sú veci, ktoré sú funkčné, to je mestská hromadná doprava či zber komunálneho odpadu. Na druhej strane však nefunguje oblasť investícií, chýba príprava nového územného plánu aj strategické a koncepčné programy, ktoré by mesto posunuli dopredu," skonštatoval bývalý nitriansky viceprimátor a dlhoročný mestský poslanec.

V oblasti školstva je podľa slov Štefeka potrebné vyhnúť sa situácii, aby sa žiaci vzdelávali v online priestore. Energetická kríza potvrdila, že mesto musí mať vytvorenú pozíciu hlavného energetika a ako jeden silný partner musí obstarávať energie spoločne pre všetky svoje školské zariadenia a inštitúcie, tvrdí Štefek.

O post primátora mesta Nitra sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať šesť kandidátov. Za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti sa o post primátora uchádza Erik Blaško, za Tím Kraj Nitra kandiduje Marek Hattas. Nominantom koalície strán Hlas-SD, Sme rodina, Dobrá voľba a Umiernení, Demokrati Slovenska sa stal Igor Kršiak. Za hnutie Republika kandiduje Dalimír Solčanský. Ako nezávislý sa o post primátora Nitry uchádza Pavol Obertáš a Štefan Štefek.

Súvisiace články

Najčítanejšie