Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Primátor v živom vysielaní obvinil firmu z nečestnej antikampane
Zdielať na

Primátor v živom vysielaní obvinil firmu z nečestnej antikampane

KOŠICE / Reportérka a moderátorka Lenka Ježová privítala v štúdiu JOJ 24 kandidátov na post primátora mesta Košíc. Nebola to ale bežná predvolebná diskusia. Viacerí kandidáti mali emotívne príhovory a ku koncu zazneli aj závažné informácie. Súčasný primátor hovorí o nečestnej antikampani, jeden z kandidátov vyzval svojich voličov, aby volili ďalšieho kandidáta.

"Bolo na mňa útočené už pred štyrmi rokmi, na to najcennejšie, čo mám, na moju rodinu," povedal primátor Košíc Jaroslav Polaček. "Teraz opäť prišli útoky, že ako zle mesto vedieme."

Primátor hovorí, že zistil, kto financuje kampaň proti nemu na sociálnych sieťach a neváhal menovať konkrétnu firmu: "Títo ľudia zanechali stopu, chceli sponzorovať negatívne príspevky. Ide o spoločnosť, ktorá za bývalej vlády robila obraty 50 miliónov eur. Teraz majú pár eurové obraty. Spisujeme podklady, aby sme mohli podať trestné oznámenie."

Záver diskusnej relácie priniesol ešte jeden nečakaný zvrat: jeden z kandidátov, Jozef Karabin, odstúpil v prospech ďalšieho kandidáta, Miloslava Klímu.

"Je to nezávislý kandidát, športovec, čestný človek," povedal Jozef Karabin. "Dám výzvu svojim voličom, aby naozaj išli voliť tohto pána." Miloslav Klíma sa mu poďakoval za dôveru a dodal, aby Košičania prišli voliť.

Súvisiace články

Najčítanejšie