Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Voľby2022:Mažgút vyzval Hlas na rokovanie o podpore jeho kandidatúry na šéfa BSK
Zdielať na

Voľby2022:Mažgút vyzval Hlas na rokovanie o podpore jeho kandidatúry na šéfa BSK

Zdroj: TASR

BRTAISLAVA / Spoločný kandidát Smeru-SD a SNS na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ján Mažgút vyzval stranu Hlas-SD na rokovanie o podpore jeho kandidatúry. Nepríjemne ho totiž prekvapilo, keď sa líder Hlasu-SD Peter Pellegrini cez víkend v relácii Na telo v televízii Markíza priklonil k súčasnému predsedovi BSK Jurajovi Drobovi, ktorý chce v jesenných voľbách obhájiť svoj post.

"Nie je pravdou, že sa strana Smer-SD nepokúšala o rokovania na krajskej a okresnej úrovni. Už niekoľko mesiacov tvrdíme, že je podstatné spájať sily v komunálnych voľbách, a to hlavne z toho dôvodu, aby sme vedeli vládne strany poraziť všade tam, kde je to možné," vyhlásil Mažgút. Podporu Drobu zo strany Hlasu-SD vníma ako nepremyslený, prvoplánový a hlavne otvorený príklon k čisto liberálnej politike.

Hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková pre TASR uviedla, že výzva na politické rokovanie sa neposiela cez sociálne siete a už vôbec nie s osočovaním pozývaného partnera. "Pokiaľ sa pán Mažgút štandardnou a slušnou cestou obráti na svojho partnera, ktorým je bratislavská krajská organizácia, určite na to bude primerane reagovať," uviedla. Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini cez víkend v relácii Na telo v televízii Markíza uviedol, že s nimi strana Smer-SD nerokovala o podpore kandidáta.

Na otázku, či by bol Droba lepším predsedom BSK ako Mažgút, uviedol, že z titulu skúsenosti oboch kandidátov "asi áno". O post predsedu BSK sa uchádza osem kandidátov. Je medzi nimi Ivan Bošnák, Juraj Droba, Milan Lopašovský, Ján Mažgút, Magdaléna Sulanová, Andrej Trnovec, Dušan Velič a Štefan Zima. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie