Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Voľby2022: Kandidát na primátora Revúcej J. Buchta predstavil volebné priority
Zdielať na

Voľby2022: Kandidát na primátora Revúcej J. Buchta predstavil volebné priority

Zdroj: TV JOJ

REVÚCA / Súčasný primátor Revúcej a kandidát na primátora v jesenných komunálnych voľbách Július Buchta predstavil svoje volebné priority, medzi ktorými je dokončenie už rozbehnutých projektov či revitalizácia námestia. TASR o tom informoval v stredu.

Buchta chce v prípade úspechu v tohtoročných voľbách nadviazať na prácu z končiaceho sa volebného obdobia. "Rozpracovaná je revitalizácia vnútrobloku na sídlisku Stred III., začali sme s výstavbou multifunkčnej haly a máme územné rozhodnutie pre rekonštrukciu križovatky pri mestskom úrade. Pripravený je aj projekt revitalizácie námestia," priblížil súčasný primátor.

Buchta tiež predstavil tím kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ), s ktorými by chcel pri napĺňaní svojho programu spolupracovať. Sú medzi nimi Ján Balco, Ivana Goldschmidtová, Oľga Hižnayová, Ján Kochan, Iveta Lacová, Ersin Metohajro, Mária Rajec Smekalová, Jaroslav Vredík a Adam Žigo.

O primátorský post v Revúcej sa uchádzajú traja kandidáti. Július Buchta kandiduje ako nezávislý, podporu mu vyjadrili politické strany Hlas-SD, Sme rodina, Strana moderného Slovenska a hnutie Republika. Kandidátne listiny na primátora mesta v stanovenom termíne odovzdali aj Ľuba Benešová a Pavol Balážik. O 13 poslaneckých kresiel v MsZ prejavilo záujem 45 kandidátov.
 Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom volieb.

Súvisiace články

Najčítanejšie