Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Incidenty počas volieb z Trnavského kraja vyšetrila polícia
Zdielať na

Incidenty počas volieb z Trnavského kraja vyšetrila polícia

Zdroj: noviny.sk

TRNAVA / Policajti, v rámci celého Trnavského kraja, preverili všetky podnety, ktoré občania v priebehu dnešného dňa nahlásili. Polícia neeviduje, ani v jednom z našich okresov, žiadne vážne incidenty ani narušenia verejného poriadku, ktoré by sa týkali volieb. 

Kompletný prehľad výsledkov bude zverejnený TU.

V okrese Skalica boli dnes ráno policajti privolaní k volebnej miestnosti kvôli podozreniu, že člen volebnej komisie by mohol byť pod vplyvom alkoholu. Hliadka muža podrobila dychovej skúške, pri ktorej nafúkal viac ako 2 promile.

Policajti z okresu Galanta prijali trestné oznámenie z obce Váhovce, ktoré preverujú s podozrením na trestný čin volebnej korupcie.

V Trnave prijala polícia trestné oznámenie súvisiace s rozposielaním SMS správ niektorým členom volebných komisií. "Prípad si prevzal trnavský vyšetrovateľ a vec rieši v súvislosti s trestným činom marenia prípravy a priebehu volieb a referenda," vyjadrili sa.

V okrese Dunajská Streda prijali policajti viacero podnetov týkajúcich priebehu volieb v obci Zlaté Klasy. Na miesto bola opakovane vysielaná policajná hliadka, ktorá oznámenia preverila, protiprávne konanie ale nepotvrdila. "Situáciu na mieste policajti intenzívne monitorovali," dodali.

V obci Macov, v okr. DS, opatrenia naďalej pokračujú, keďže jej obyvatelia tu môžu voliť, kvôli technickým problémom, o 1,5 h dlhšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie