Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Primátorské voľby v Trenčíne: O post sa pobijú dvaja dlhoroční politickí rivali
Zdielať na

Primátorské voľby v Trenčíne: O post sa pobijú dvaja dlhoroční politickí rivali

TRENČÍN / Už o pár dní sa aj Trenčania dozvedia, kto povedia ich mesto najbližšie štyri roky. Na výber majú z dvoch dlhoročných politických rivalov. Do tohtoročných komunálnych volieb nastúpili proti sebe súčasný primátor Richard Rybníček a Miloš Mičega.

O post primátora krajského mesta Trenčín sa uchádzajú dvaja kandidáti

V tom, aké by mali byť ich priority najbližšie štyri roky, majú Trenčania jasno. "Cestujem často za dcérou a s tak škaredou stanicou som sa ešte nestretla," vyjadrila sa obyvateľka. "Je pripravená nová zmluva na autobusovú stanicu, len ju potrebujeme dať schváliť novému zastupiteľstvu. Máme projekt a čo sa týka železničnej stanice, tak som dohodnutý s ministrom dopravy, že robia projekt na opravu," vysvetlil súčasný primátor Richard Rybníček. "Za 12 rokov sme sa nedostali k ničomu, po mojom zvolení chcem, aby sa stavba zrealizovala," uviedol kandidát na primátora, Miloš Mičega.

Ďalšou oblasťou, ktorej treba podľa Trenčanov venovať pozornosť je doprava. Najčastejšie poukazovali na starý most cez rieku Váh, ktorý je dlhé roky v kritickom stave. "Most je v kritickom stave, je to hudba budúcnosti," vyjadril sa miestni. "To postúpilo výrazne. Slovenská správa ciest odobrila dokumentáciu, začínajú sa práce pre stavebné povolenie. Starý most sa rieši a niekedy v roku 2026 sa začne s jeho rekonštrukciou," avizoval Rybníček. "Mám informáciu, že sú v bode nula. "Čo sa týka mňa, okamžite po mojom nástupe by som vyhlásil mimoriadnu situáciu, aby sa mohlo konať," uviedol Mičega.

Niektorí obyvatelia Trenčína by si v meste želali aj viac kultúry, lepšie autobusové spojenie či viac cyklotrás. "Modernizačný dlh Trenčína je 150 miliónov eur, takže cesty sa budujú postupne," dodal Rybníček. "Som stavebný dozor, takže viem čo treba. Ako primátor si zriadim špeciálne oddelenie a sám to budem riešiť," vysvetlil Mičega. Trenčania sa v ankete vyjadrili jasne. Nový primátor by mal viac pozornosti venovať aj deťom. "Ihriská, ktoré sú tu už zabudnuté a mnohé sú v dezolátnom stave," uviedli. Obaja kandidáti sa zhodli na tom, že na budovanie a obnovu ihrísk nezabudnú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie