Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aké problémy trápia Žilinčanov? Odpovedali nám aj kandidáti
Zdielať na

Aké problémy trápia Žilinčanov? Odpovedali nám aj kandidáti

BRATISLAVA / Podľa najnovšieho prieskumu, ktorý pripravila agentúra Focus pre denník SME a Televíziu Markíza, by voľby primátora v Žiline vyhral súčasný šéf mesta Peter Fiabáne. Druhý v počte hlasov je Patrik Groma a tretí Peter Cibulka. Týchto troch kandidátov sme sa opýtali, ako by chceli riešiť problémy, o ktorých najviac hovoria obyvatelia Žiliny.

Keď sme oslovili Žilinčanov, vždy viacerí poukazovali na ten istý problém. "Aby parkovanie bolo v rukách mesta, aby tie peniaze išli do mesta a nie do súkromných rúk," vyjadril sa obyvateľ. Kandidát na primátora Peter Cibulka povedal, že na na túto problematiku treba tvrdý právny postup voči známemu žilinského oligarchovi. "Treba ši počkať do budúceho roka, kedy nám končí 20-ročná zmluva," pridal kandidát Patrik Groma. K téme parkovanie sa vyjadril aj tretí kandidát. "Mesto je pripravené, len musia prejsť nejaké úkony prevziať parkovaciu spoločnosť aj s príjmami," povedal primátor mesta Peter Fiabáne.

Podľa miestnych je priam umenie nájsť voľné parkovacie miesto na sídliskách. "My chceme zaviesť rezidenčný systém, bez možného spoplatnenia," dodal Cibulka. Ľudí zo Žiliny tiež trápi stav chodníkov a ulíc v centre mesta. Obyvatelia sa sťažujú na samé diery a jamy. "Pripravujeme kompletnú rekonštrukciu historického jadra, máme na to aj zdroje," povedal primátor mesta.

S chodníkmi a ulicami je spojená aj otázka čistoty mesta.

Čo by malo byť centrum Žiliny, to je najväčší neporiadok. "Keby chodili tie upratovacie služby," premýšľali obyvatelia. "Firmy, ktoré zabezpečujú poriadok to nerobia stopercentne, treba aby razantne nastúpili Technické služby mesta Žilina," uviedol Groma.

Žilinčania nám tiež povedali, že sa neboja len toho, že sa na chodníkoch potknú. "Prvé, čo mi napadlo je bezpečie tohto mesta, keďže som matka a mám dve deti," povedala okoloidúca. Podľa niektorých je policajtov málo a ísť von sa boja. "Ak obyvatelia majú takýto pocit, musíme to s policajtmi aj mestskými riešiť," zhodli sa kandidáti.

Najčítanejšie