Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 23. marca 2023
Zdielať na

Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 23. marca 2023

BRATISLAVA / Prvé štyri slovenské stíhačky MiG-29 sú už na Ukrajine. Presun realizovali ukrajinskí piloti za pomoci slovenských vzdušných síl, ukrajinského personálu a ďalších zložiek. Migy odleteli zo základne Sliač krátko popoludní, ďalšie stroje presunú v dohľadnom čase. Klus pohorel na vypočutí na funkciu člena Európskeho dvora audítorov. Politici hovoria o hanbe. Nová kniha o pápežovi Jánovi Pavlovi druhom rozprúdila búrlivú diskusiu v rodnom Poľsku.

Zástupca šéfa polície v Pezinku Michal Peniak mal vo svojom dome ukrývať hľadaného Júliusa Kakaša, s ktorým má byť v príbuzenskom vzťahu. Podľa informácií JOJ 24 Kakaša zadržali priamo v dome policajného funkcionára. Policajné prezídium uviedlo, že Michal Peniak vo svojej funkcii končí, v polícii zostáva. Prípad už vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. Zadržaný Kakaš figuruje v kauze krádeže kamiónov spojenej so zločineckou skupinou sýkorovcov. Odvolací súd v roku 2020 potvrdil obžalovanému Kakašovi trest 5 rokov väzenia nepodmienečne a prepadnutie majetku.

Európa je jednotná a nenechá vás v tom. Odkazujú lídri z Bruselu do Kyjeva. Pomoc bude trvať dovtedy, kým to bude nutné a súčasťou toho všetkého je aj Slovensko. Po dohode o poslaní migov sa dohaduje aj výroba munície u nás. Slovensko je aj za navýšenie európskeho mierového nástroja o miliardy eur. Dvojdňový samit lídrov únie v Bruseli sleduje aj náš kolega Richard Juriš.

Súvisiace články

Najčítanejšie