Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 25. februára 2023
Zdielať na

Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 25. februára 2023

BRATISLAVA / Zomrel majster filmovej réžie - na Juraja Jakubiska spomínajú jeho kolegovia aj verejnosť. O darovaní Migov podľa Naďa rozhodnú poslanci, niektorí vraj už pripravujú uznesenie. Čerpanie peňazí na zateplenie domu bude po novom možné už aj počas rekonštrukcie- aj o tomto je súhrn spravodajstva z predošlého dňa- Udalosti 22.

Do umeleckého neba odišiel velikán strieborného plátna. Slovenský režisér, ale aj scenárista, kameraman a brilantný výtvarník. Juraj Jakubisko zomrel včera v noci v Prahe vo veku 84 rokov. Preslávil sa filmami ako Tisícročná včela, Nevera po slovensky či Sedím na konári a je mi dobre.

Za Ukrajincov a proti Rusku sa konali minúty ticha, demonštrácie aj sviečkové pochody po celom svete. Životy ľudí sa nenávratne zmenili a boj aj naďalej pokračuje. Mnohí Ukrajinci, ktorí predtým pracovali v továrňach, či v kanceláriách, všetko nechali a rozhodli sa svoju vlasť brániť.

Dvaja podgurážení cestujúci zastavili medzinárodný Euro City vlak Metropolitan použitím záchrannej brzdy. Stalo sa tak pri Sládkovičove, pričom vlak smeroval do Nových Zámkov. Muž, ktorý záchrannú brzdu zatiahol tvrdil, že žena, s ktorou cestoval odpadla.

Súvisiace články

Najčítanejšie