Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Milan Krajniak o adresnej pomoci ľuďom
Zdielať na

Milan Krajniak o adresnej pomoci ľuďom

BRATISLAVA / Dočasne poverený minister Milan Krajniak na svojej tlačovej besede najprv zhrnul už zavedené opatrenia na pomoc s vysokou infláciou. Minister predstavil aj tri nové pomoci, na ktorých sa dohodol aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Vracajú sa obedy zadarmo a ministerstvo zvyšuje príspevok na stravu pre deti, zvýši sa z jedného eura a 30 centov na 2, 70. Viac však dostanú na stravu aj dva milióny dospelých pracujúcich ľudí. Z 2och eur,10 centov na 3 eura a jeden cent.

Vyššie sumy budú platiť od júna tohto roku. Na Slovensku je však približne aj 50 tisíc ľudí, ktorí doteraz prepadali sitom. Dostať by mali 100eur ako jednorazový príspevok. Vyplácať by sa mohol v máji. Viac by mali dostať aj poberatelia príspevku na bývanie a to od júla. Zvyšovať sa bude v závislosti od toho koľko ľudí v domácnosti žije. Týkať sa to bude najchudobnejších ľudí v hmotnej núdzi.

Viac by malo ísť aj na životné minimum valorizovať sa bude v skoršom termíne prvého októbra. Ja len dodám pohľad aj druhej strany. Opoziční politici tvrdia, že táto vláda ľuďom nepomáha dostatočne.

Súvisiace články

Najčítanejšie