Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
500 eur za účasť vo voľbách: Igor Matovič oznamuje plán B
Zdielať na

500 eur za účasť vo voľbách: Igor Matovič oznamuje plán B

BRATISLAVA / Na JOJ 24 sme vysielali tlačovú besedu predsedu Obyčajných ľudí Igora Matoviča. Predstavil plán B v súvislosti s 500-eurovkou za voľby.

Líder OĽaNO Igor Matovič hovoril o svojom pláne B. Jeho plán A sa týkal najprv 500 eur, ktoré by dostali voliči za odovzdanie hlasu vo voľbách. Líder Obyčajných ľudí tak chcel dostať ľudí k voľbám. Tento návrh mu v parlamente neprešiel. Podľa neho nízka volebná účasť vyhovuje mafii, a začala už vyhovovať aj demokratickým stranám.

Opakovane vyhlásil, že sa hnutie po septembrových voľbách nevyskytne v koalícii so Smerom, Hlasom, ani s ĽSNS a Republikou. Plánom B má byť verejný prísľub, že do budúcej koalície OĽaNO vstúpi len vtedy, ak voličom, ktorí v septembri odvolia, bude vyplatených 500 eur. Toto rozhodnutie si chce Igor Matovič nechať schváliť snemom.

Líder OĽaNO Matovič počíta s tým, že bez jeho hnutia žiadna koalícia proti Hlasu a Smeru nevznikne. Podľa posledného prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ z marca bolo hnutie Obyčajných ľudí na hranici zvoliteľnosti - čiže na 5 percentách. Agentúra Focus im tento mesiac namerala dokonca len zhruba 3 percentá.

Súvisiace články

Najčítanejšie