Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Najslávnejšia futbalová lopta či najdlhší vlak na svete - aj o tom sa dozviete v relácii Svet 24
Zdielať na

Najslávnejšia futbalová lopta či najdlhší vlak na svete - aj o tom sa dozviete v relácii Svet 24

BRATISLAVA / Nechajte sa s nami zase raz uniesť do sveta zaujímavostí, technológií, noviniek všetkého druhu, do vzdialených i bližších krajín a spoznajte s nami pozoruhodné ľudské osudy, ktoré vám prináša JOJ 24 v relácii Svet 24.

Futbaloví fanúšikovia sa čoraz viac tešia: majstrovstvá sveta sú za roa hom. Museli si na ne však počkať o nieoč dlhšie ako zvyčajne, keďže sa hrajú v horúcom Katare, organizátori sa rozhodli, že sa nebudú hrať tradične v júni a júli, ale až v novembri a decembri. Pozrite si príbeh jednej lopty, ktorá má vo futbale jedinečné postavenie:

Viete, aký je pocit ocitnúť sa uprostred búrky či hurikánu? A vedeli ste, že sa to dá okúsiť aj bezpečným spôsobom?

Zvyknete si kresliť na okraj papiera či pri telefonovaní? Zaujímavé je, že ide o umenie a volá sa doodle art. Niektorí si takto kreslia všade. Pozrieme sa k mužovi, ktorý si počmáral svoj byt. 

​​Skladby Beatles sa zrejme nikdy neobohrajú. Ako však vytvoriť klip, aby sa v ňom štyria najznámejší Liverpoolčania objavili spoločne? Túto výzvu prijala britská animátorka. Hoci to vôbec nebolo jednoduché, vytvorila dielo s 1300 olejomaľbami ukrytými v nadčasových skladbách.

Na diamant bol vraj príliš veľký, tak ho baníci zahodili. V kope sutín ho objavilo malé africké dievča. Najväčší bezchybný diamant nazývaný Zlatý kanárik teraz mieri do aukcie. Má žltú farbu a váži vyše 303 karátov. Môže mať hodnotu až 15 miliónov dolárov.

​Navštívte s nami vesmírnu továreň, ktorej produkty sa dajú bezpečne dopraviť na Zem:

Harry Potter je kultovou literárnou postavou. V niektorých školách sú knihy o ňom dokonca zaradené do povinnej literatúry. Svet čarodejníctva ľudí neprestajne láka malých i veľkých. Vo Veľkej Británii môžete navštíviť nástupište 9 a 3/4 a existuje už aj Zakázaný les:

​Videli ste už naozaj dlhú vlakovú súpravu?

Žraloky sú mimoriadne dôležitou súčasťou morských ekosystémov a sú hodné našej ochrany:

​Ak máte chuť tvoriť, vek vás nezastaví:

Jej jedinečný hlas a svetové hity pozná snáď každý. Teraz sa dočkala vlastnej Barbie bábiky:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie