Štúdio 24: Súmrak nad slovenským bravčovým?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Slovenská sebestačnosť vo vybraných druhoch mäsa klesá. Obzvlášť v prípade bravčového mäsa, ktoré je spotrebiteľsky najobľúbenejším, sa znížila pod úroveň 30 percent. Znamená to, že veľké množstvo bravčoviny Slovensko dováža. Slováci kupujú mäso zo zahraničia, lebo má výhodnejšiu cenu. To však spôsobuje problémy - nielen chovateľom ošípaných, ale aj spracovateľom. A práve o týchto problémoch si v Štúdiu 24 povedala moderátorka Iveta Krupová s Evou Forrai zo Slovenského zväzu spracovateľov mäsa.