Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na hrane: Čo povedali Andrej Danko a Jaroslav Naď o politickej situácii?
Zdielať na

Na hrane: Čo povedali Andrej Danko a Jaroslav Naď o politickej situácii?

BRATISLAVA / Do relácie Na hrane s moderátorkou Janou Krescanko Dibákovou prijali pozvanie Andrej Danko (SMS) a Jaroslav Naď (Demokrati). Preberali aktuálne politické témy, akými sú: situácia na Ukrajina, rozhodnutie Ústavného súdu SR a prezidentské voľby.

Andrej Danko uviedol, že ako právnik je šokovaný, že Ústavný súd SR vydal rozhodnutie pri zákone, ktorý nie je účinný, ale rešpektuje ho. "Dôležité je, že sa ruší ÚŠP. Pre nás rozhodnutie Ústavného súdu neznamená nič, ale je to šialené, čo urobil z hľadiska práva."

Mrzí ho, že mesiac nebude rokovať parlament. "Lebo o to Pellegrini požiadal Fica pre prezidentské voľby, chcel som prijímať v marci dôležité zákony. Nechceli sme na druhej strane, aby bol parlament zneužívaný bláznami ako Matovič."

"Ochrankári mali tomu chlapcovi dolámať ruky," vyjadril sa o hovorcovi hnutia Slovensko, keď bol za Šimkovičovou.

Andrej Danko uviedol, že NATO má kolektívnu zodpovednosť, nie individuálnu "Keby Rusi chceli Kyjev, už ho dávno majú. Rusi, išli na územia, ktoré chceli a už ich majú. Ukrajinci to nemajú šancu získať späť. Rusi nepostupujú ďalej. Keď sa Rusi naserú, prejdú to hore dole cez celú Ukrajinu. Orbán má v mnohých veciach pravdu a snaží sa vyvažovať na západ a na východ. Ficovi som povedal, že by ho mal viac podporiť. Pre palivo potrebujeme dobré vzťahy s Ruskom a verím, že v USA vyhrá Trump," povedal v relácii.

"DCA by som roztrhal, keby som mohol. Riešenie je, aby si sadol Biden s Putinom a vyriešili to, Zelenskyj je bezprízorný a umelo naťahuje konflikt," dodal Andrej Danko k vojne na Ukrajine.

Andrej Danko sa vyjadril aj k prezidentským kandidátom. "Korčok je absolútne zlo, ale pre nás by bolo lepšie, keby Pellegrini ostal v koalícii. Je mi ľúto, že som sa Pellegrinim nedohodol, ja sa rozhodnem koho budem voliť týždeň pred voľbami. Jediný, kto môže poraziť Korčoka je Fico. Preto mám veľkú obavu."

Jaroslav Naď v Relácii uviedol, že na rozhodnutie Ústavného súdu pozerajú s nadhľadom, nerozhodol v merite veci. "Z prostredia Smeru viem, že toto rozhodnutie Fica veľmi nahnevalo. Šialené nie je rozhodnutie Ústavného súdu, ale spôsob, akým bola novela prijímaná."

"Pellegrini sa mal rozhodnúť, či chce byť predsedom parlamentu alebo prezidentom, lebo len kvôli nemu nebude parlament rokovať 48 dní. Poslanecké platy nie sú malé," vyjadril sa Naď.

Jaroslav Naď povedal, že Andrej Danko nemá základné vedomosti, ako funguje NATO. "O vyslaní vojakov rozhodujú len krajiny. Existujú fóra, kde nás už vôbec nevolajú. Fico nemal byť ani v Paríži, len sa tam nanominoval. Naša rétorika je čisto proruská."

"Kaliňák povedal, že DCA sa vypovedať nebude, lebo američania sú férov," dodal Naď.

Ivan Korčok podľa Naďa zvíťazí.

Súvisiace články

Najčítanejšie