Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najdôležitejšie témy z uplynulého týždňa v relácii 24 minút
Zdielať na

Najdôležitejšie témy z uplynulého týždňa v relácii 24 minút

BRATISLAVA / Obvinený Košický župan zostáva na slobode, Vladimír Lengvarský skončil na ministerskej stoličke, na východe sa šíri tubekulóza a za špionáž pre Rusko sa u nás dáva podmienka- nielen o tom bude dnešná relácia. Pracovný týždeň je za nami a my vám v tejto relácii ponúkame jeho spravodajské zhrnutie.

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka zostáva na slobode. V pondelok o tom rozhodol najvyšší súd. Dôvod na väzbu nevidel, samotné trestné stíhanie však vníma ako opodstatnené.

Zaujímavé pojednávanie sa v utorok začalo aj na špeciály v Pezinku. Pred súd sa postavil jeden z najznámejších slovenských neonacistov Marián Magát. za velebenie Adolfa Hitlera a popieranie holokaustu mu Hrozí minimálne štvorročné väzenie.

Za odchodom ministra Lengvarského sú aj vážne problémy s výstavbou novej nemocnice Rázsochy v Bratislave. Otázne ale je, či jeho odchod situáciu vyrieši. Projekt totiž mešká viac ako 30 rokov. Slovensko navyše môže prísť o milióny eur z plánu obnovy. Podľa odborníkov sa na túto megalomanskú stavbu budú musieť poskladať občania.

Súvisiace články

Najčítanejšie