Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najdôležitejšie témy z uplynulého týždňa v relácii 24 minút
Zdielať na

Najdôležitejšie témy z uplynulého týždňa v relácii 24 minút

BRATISLAVA / Uplynulý týždeň sme si pripomenuli smutné výročie. Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo 5 rokov. Aký dosah má tento ohavný čin na Slovensko? Ako sa zmenili pomery v spoločnosti? Kedy sa pozostalí dočkajú spravodlivosti? Aj o tom bude dnešná relácia. Pozrite si zhrnutie spravodajstva z celého týždňa v relácii 24 minút.

V utorok uplynulo presne 5 rokov od momentu, keď nájomný vrah chladnokrvne popravil investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Stalo sa to priamo v ich dome vo Veľkej Mači. Rodičia obetí odvtedy vedú neúnavný boj za spravodlivosť a za to, aby Slovensko na dvoch mladých ľudí nezabudlo. Obnovený súdny proces sa pomaly blíži k záveru.

Košický US Steel už v blízkej budúcnosti pravdepodobne príde o titul najväčší zamestnávateľ východného Slovenska. Do tesnej blízkosti oceliarní prichádza švédska automobilka. Z jej linky majú vychádzať najmodernejšie a plne elektrické vozidlá.
Fabriku postavia na bývalých poliach, ktoré začali upravovať na účet štátu. Tento krok v pondelok definitívne spečatili lopatami.

V piatok padol Ďalší prelomový rozsudok. Bývalá sudkyňa Okresného súdu Bratislava jeden Miriam Repáková je vinná z ohýbania práva. Súd schválil dohodu o vine a treste medzi obžalovanou a prokuratúrou. Ex-sudkyňa, ktorá bola zadržaná v rámci akcie Búrka, dostala dav roky s trojročnou podmienkou a štvorročný zákaz vykonávať povolanie sudcu. Repáková rozhodovala v prípade vlastníctva akcií spoločnosti Technopol Servis NIE objektívne, ale na objednávku Mariana Kočnera. Pri rozhodovaní o výške trestu bral súd ohľad nielen na priznanie obžalovanej, ale aj na skutočnosť, že Repáková pomáha orgánom činným v trestnom konaní pri objasňovaní ďalšej trestnej činnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie