Patrik Tkáč chce dostať Slovensko na svetovú mapu vinárstva a gastronómie
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Patrik Tkáč chce dostať Slovensko na svetovú mapu vinárstva a gastronómie. Reportérka a moderátorka JOJ 24 Júlia Zelenková sa s ním porozprávala o ambíciách novej reštaurácie v mestskej časti Devín. Počas jej návštevy práve inštalovali v priestoroch prevádzky fotografiu svetoznámeho umelca a na návšteve tam bol aj extravagantný francúzsky vinár, ktorý produkuje aj jedny z najdrahších súčasných vín. Reč bola o tom, ako súvisí luxus s politikou, či patrí punk k vinárstvu a či môže slovenská reštaurácia získať ocenenie hviezdou Michelin.
Prečo ste sa rozhodli venovať gastronómii a konceptu fine dining?
Keď ste začínali s vínom, už vtedy ste si predstavovali, že by ste si mohli otvoriť aj takúto reštauráciu, alebo to prišlo postupne?
Akú máte ambíciu s týmto? Chcete siahnuť aj na michelinské hviezdy?
Čiže znamená to, že vláda musí dať povolenie na to, aby nejaká reštaurácia sa mohla uchádzať o michelinskú hviezdu?
Nie je práve táto doba veľmi zložitá pre otvorenie reštaurácie s takýmito ambíciami?
Čo tu všetko chcete spojiť v tejto reštaurácii? Spomínali ste aj hudbu, architektúru, nainštalovali vám umelecké dielo od Gerarda Rancinana, akú to teda má celé ambíciu?
Máte tu na návšteve takého punkerského pestovateľa vína, vy tiež pestujete víno. Máte ambíciu ísť do týchto, možno až extravagantných polôh pri tom víne?
A čo vaša investícia v Bordeaux, ako to vyzerá tam?
Čo je paradox, pretože tých odrôd je tu pomerne dosť a mnohí vinári sa aj vracajú k tým starším odrodám.
Víno, ktoré sa produkuje na Devíne, má potenciál preraziť? Pýtam sa preto, lebo Devín je známy ríbezľákom v podstate.