Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odborníčka zhrnula výzvy, pred ktorými stojí nový minister školstva
Zdielať na

Odborníčka zhrnula výzvy, pred ktorými stojí nový minister školstva

BRATISLAVA / Slovensko má nového ministra školstva. Stal sa ním Ján Horecký. Do funkcie ho vymenovala prezidentka republiky Zuzana Čaputová. Novému ministrovi však pristáli na pleciach staré problémy. Čo všetko trápi školy, učiteľov, ale i žiakov a rodičov, aké výzvy čakajú nového šéfa rezortu? Tak o tom sme sa porozprávali s našou hosťkou, pani Soňou Hanzlovičovou, odborníčkou na školstvo.

Slovenské školstvo má nového ministra so starými problémami, ku ktorým sa ale pridali aj nové problémy, predovšetkým v podobe energetickej krízy a zvýšených nákladov, ktoré sa týkajú všetkých škôl. "Momentálne máme problém aj s kúrením, svietením, ohrievaním vody," hovorí Soňa Hanzlovičová. "Školstvo síce dostalo v prepočte okolo 55 eur na žiaka, neviem, či t ale vykryje skutočné náklady."

Samotní rodičia a pedagógovia, o školákoch ani nehovoriac, by však od nového ministra zázraky čakať nemali: "Osobne si myslím, že treba ísť krok po kroku a hlavne počúvať tých ľudí okolo seba v školstve," hovorí Soňa Hanzlovičová. "Nerobiť bezhlavo, rýchlo reformy, lebo tých reforiem tu už bolo strašne veľa. Niečo nové už vymýšľať nemá význam, treba pokračovať v tom, čo začal predchádzajúci minister školstva."

Súvisiace články

Najčítanejšie