Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
JOJ 24 je spustená, môžete ju sledovať v HD kvalite
Zdielať na

JOJ 24 je spustená, môžete ju sledovať v HD kvalite

BRATISLAVA / Televízia JOJ v tomto roku oslavuje 20. narodeniny a k tomuto jubileu dostala okrem iných jeden výnimočný darček - v týchto chvíľach sa jej narodila dcéra/sestra a dostala meno JOJ 24. Údaje o hmotnosti, výške, šírke a iných parametroch sa dozviete v nasledujúcej reportáži. Môžeme vás však ubezpečiť, že vyzerá zdravo a plná síl.

Možno ani neviete, že JOJ 24 vysiela už niekoľko mesiacov tzv. do steny. To aby pri oficiálnom spustení všetko fungovalo tip-top.

"Vysielame, aj keď diváci ešte nevidia a nevedia, ale my už teraz pokrývame ten aktuálny deň z toho, čo sa deje," opisuje takzvané vysielanie do steny Dárius Haraksin, šéfredaktor JOJ 24.

Reportéri s kameramanmi reálne vyrážajú do terénu, na tlačové besedy, za politikmi, za odborníkmi, či na miesta udalostí.

Reálne potom píšu scenáre a v strižniach spracujú reportáže, ktoré sú potom odvysielané v uzavretom okruhu.

"Nacvičujeme reálne situácie, keď sa niečo deje, kto ako reaguje, kedy sa to dostane do vysielania," vraví Dárius Haraksin. "Je to obrovské množstvo ľudí, ktorí už 20 rokov pracujú v spravodajstve TV JOJ, zopár pribudlo nových kamarátov.

V štúdiu a vo vysielacom pracovisku pracuje množstvo ľudí tak, ako pri skutočnom vysielaní. Niektorí z nich sú tu už od zrodu TV JOJ a atmosféra, ktorá tu panuje, v nich vyvoláva deja vu. Aj vtedy boli súčasťou tímu plného nádeje, že nová televízia si získa srdcia divákov. Získala si a stala sa úspešným príbehom.

"Veľmi mi to pripomína situáciu, že aj sa snažíme a dúfame, že keď sa raz stretneme, povieme si, že to bol ďalší úspešný príbeh," hovorí Barbora Jánošová, reportérka TV JOJ a JOJ 24.

Mnohých kolegov bežne na obrazovke neuvidíte, ale práve vďaka nim uvidíte, čo sa deje v štúdiu a čo sa nakrútilo v teréne.

"Sú to vedúci vydania, editori, produkční, helferi, strihači, režiséri, zvukári, osvetľovači, maskérky, kostymérky," menuje Dárius Haraksin povolania, ktoré zvyčajne kamera nezachytáva.

Ďalej kameramani, grafici, IT technici, upútavkári, rekvizitári a potom ďalší, ktorých bežne nevidíte z oddelení marketingu, obchodu, financií, programu až po manažment a generálneho riaditeľa.

"Sme v tomto roku oslavovali 20. výročie a pevne verím, že to je jubilejný darček a že to bude ďalší úspešný príbeh," dodáva optimisticky Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ GROUP.

Súvisiace články