Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
JOJ 24 zaradí väčšina operátorov do ponuky televíznych staníc na popredných miestach
Zdielať na

JOJ 24 zaradí väčšina operátorov do ponuky televíznych staníc na popredných miestach

BRATISLAVA / Už sa vám možno dostalo do uší, že do rodiny televízie JOJ pribudne nový televízny spravodajský kanál JOJ24. Mnohí v vás, našich divákov, ste už zisťovali, kedy ho spustíme, čo bude ponúkať, kto bude na obrazovke, a samozrejme to, ako si ho naladíte. Všetko podstatné sa teraz dozviete.

O tom, že JOJ 24 začne vysielať už v nedeľu, väčšina z vás vie, mnohým však nie je jasné, kde ju nájsť, ako si ju naladiť a či vôbec.

"Snažili sme sa to urobiť jednoducho a bežný divák nebude mať problém si JOJ 24 nájsť," hovorí Pavol Miller z divízie platených kanálov a služieb TV JOJ.

​JOJ 24 bude zaradená do ponuky televíznych služieb väčšiny operátorov na území Slovenska na popredných miestach.

"Tam, kde divák bežne vidí JOJ Plus, Waw, tam, kde má bežne iné spravodajské programy, tam bude JOJ 24," dodáva Pavol Miller. "Alebo ak má digi prijímač, tak bude môcť cez fast scan si nájsť kanál."

Pokiaľ by sa vám to predsa nepodarilo, čo je málo pravdepodobné, zostáva tu ešte možnosť požiadať o radu svojho káblového operátora. Doteraz hovoríme o platených službách, ale dostupná bude bezplatná: "Bude bežne dostupný vo voľne vysielaných kanáloch v rámci DVB-T," dodáva Pavol Miller.

DVB-T je anglická skratka pre televízne digitálne pozemné vysielanie. Na pracovisku, ktoré pripomína leteckú riadiacu vežu, v nedeľu večer pribudne na obrazovkách ďalšia televízia: JOJ 24. Jednoducho povedané, televízny signál z budovy televízie JOJ, čo je pár stovák metrov, zachytia satelity televíznej veže na Kamzíku.

"Je to dolaďovacie pracovisko pre celé Slovensko, pre rozhlas a TV," objasňuje Stanislav Knapčok, technik Národného manažovacieho centra. "Signál dopravíme na tento bod a potom ho rozpustíme do DVB-T vysielania, čiže pozemného do antén."

No a diváci si potom nový kanál ľahko nájdu v ponuke. Program bude vysielaný v HD kvalite a v rovnakej kvalite ho budú vidieť diváci aj na svojich prijímačoch s dočasnou výnimkou: "Momentálne dokončujeme jednania so Skylinkom, takže aj toto sa udeje vo veľmi krátkej dobe," dodal Pavol Miller.

JOJ 24 bude tiež dostupná na internetových portáloch JOJ Play či Huste.tv.

Súvisiace články

Najčítanejšie