Ako vyrábať bryndzu bezpečnejšie? V relácii Spektrum 24 o mlieku a neželaných mikroorganizmoch
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Kvalitné a bezpečné potraviny sa týkajú každého z nás. Kým sa však dostanú z výroby až na stôl, musia odolať mnohým nebezpečným faktorom.
Vedci z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU skúmajú neželané mikroorganizmy, ktoré by v potravinách nemali čo hľadať. V rámci výskumu sa zamerali napríklad na bryndzu – konkrétne na to, ako by sa dala vyrábať bezpečnejšie.
Čo zaujímavého sa už podarilo zistiť priblížil riaditeľ Ústavu potravinárstva a výživy Ľubomír Valík.