Oblačno
23°
Bratislava
Iľja
20.7.2024
Ako vyrábať bryndzu bezpečnejšie? V relácii Spektrum 24 o mlieku a neželaných mikroorganizmoch
Zdielať na

Ako vyrábať bryndzu bezpečnejšie? V relácii Spektrum 24 o mlieku a neželaných mikroorganizmoch

BRATISLAVA / Kvalitné a bezpečné potraviny sa týkajú každého z nás. Kým sa však dostanú z výroby až na stôl, musia odolať mnohým nebezpečným faktorom.

Vedci z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU skúmajú neželané mikroorganizmy, ktoré by v potravinách nemali čo hľadať. V rámci výskumu sa zamerali napríklad na bryndzu – konkrétne na to, ako by sa dala vyrábať bezpečnejšie.

Čo zaujímavého sa už podarilo zistiť priblížil riaditeľ Ústavu potravinárstva a výživy Ľubomír Valík.

Súvisiace články

Najčítanejšie