Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Slovák sa na Ukrajine dostal do problémov. Policajti ho našli pri hraniciach, tvrdil, že ide na huby
Zdielať na

Slovák sa na Ukrajine dostal do problémov. Policajti ho našli pri hraniciach, tvrdil, že ide na huby

BRATISLAVA/ KYJEV / Mladý Slovák sa na Ukrajine dostal do veľkých problémov. A nie prvýkrát. Hraniční policajti zadržali 29-ročného Jána v blízkosti našich hraníc. Bol oblečený v maskáčoch a tvrdil, že do lesa prišiel na huby.

Pohyb muža pozdĺž východnej hranice zaznamenali kamery. Ukrajinským hraničiarom sa ho podarilo zadržať asi 300 metrov od nášho územia. "V lesoch bol vypátraný muž v maskáčovom oblečení. Doklady totožnosti pri sebe nemal a tvrdil, že do lesa išiel na huby," upresnila hovorkyňa Pohraničnej služby Ukrajiny v Čopskej oblasti Elena Tračuk. 

Ukrajinskí policajti hovoria o 29-ročnom Slovákovi

Podľa ukrajinských policajtov ide o 29-ročného občana Slovenska. Počas zadržania neuposlúchol výzvy policajtov a kládol odpor. Niet sa čo čudovať. Na Ukrajine bol za prevádzačstvo už odsúdený aj v minulosti. Slováka zadržali pred dvoma rokmi, kedy sa pokúsil dostať na Slovensko dvoch Ukrajincov. Ukrajinský súd mu vtedy vymeral 5 ročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou 2 roky.

"Páchateľ je umiestnený v špeciálnych priestoroch policajného oddelenia Veľké Berezné," ozrejmila Tračuk. Podľa zistení TV JOJ sa 29-ročný Ján v poslednom čase zdržiaval na Ukrajine nelegálne. Ukrajinský súd o ňom bude rozhodovať v najbližšom období. Od začiatku tohto mesiaca evidujú slovenskí hraniční policajti vyše 80 prípadov neoprávneného prekročenia štátnej hranice. "Policajti útvarov v pôsobnosti RHCP Sobrance predviedli na oddelenie v tejto súvislosti spolu 149 štátnych príslušníkov Ukrajiny," doplnila hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická. 

Súvisiace články

Najčítanejšie