Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Štáb TV JOJ na Ukrajine: V niektorých častiach krajiny nie je možné natankovať ani ubytovať sa
Zdielať na

Štáb TV JOJ na Ukrajine: V niektorých častiach krajiny nie je možné natankovať ani ubytovať sa

UKRAJINA / Na Ukrajine stále pôsobí náš reportér Rasťo Striško, ktorý sa z Kyjevskej oblasti, kde strávil 10 dní, presúva dole na juh, teda bližšie k frontovej línii.

Reportér TV JOJ Rasťo Striško, sa momentálne nachádza v centre Odesy, ktorá je v súčasnosti východiskovým bodom, k jeho presunu do Mikolajeva, vzdialeného približne dve hodiny cesty. Následne potom už je obsadená frontová línia Chersonu. Na pláne má dostať sa na miesta, ktoré sú stále ohrozené bombardovaním ruskými raketovými strelami. V Odese platí zákaz nočného vychádzania, pričom barikády obmedzujú vstup do častí mesta, ktoré sú pre obranu strategické, alebo sú tam dôležité administratívne budovy. 

Rasťo tiež spomenul, že ubytovanie v Odese riešia priebežne, majú osoby, ktoré im pomáhajú. Navštívili aj zničené obce po ruskej invázií, kde sa nedá vôbec ubytovať a nenájdete tam základné potreby na život pre ľudí. Taktiež je problém s pohonnými hmotami. Vo viacerých častiach je zásobovanie naftou komplikované. Sú miesta, kde sa nedá natankovať vôbec, alebo je množstvo natankovaného paliva obmedzené. Cudzincom i novinárom komplikujú situáciu aj výdajné lístky, na ktoré sa v niektorých častiach tankuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie