Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Check-in: Maroko plné zážitkov
Zdielať na
Check-in

Check-in: Maroko plné zážitkov

BRATISLAVA / Miesto, kde si Afrika podáva ruku s Európou. Vstúpte do starobylej dediny Aït Benhaddou a nechajte na seba pôsobiť atmosféru orientálneho Marakéša. Maroko je požehnané krásnymi plážami aj nebeským pohorím Atlas. Roztočte kolotoč gurmánskych zážitkov a ponorte sa do marockej dimenzie plnej mytologických príbehov i legiend.

Vydajte sa na cestu do neobyčajne zeleného mesta Rabat s nádhernou starou časťou Kasbah Oudaya. Navštívte „marocké Versailles“ zo 17 storočia a spoznajte kolísku vzdelania a kultúry, mesto Fez pod záštitou UNESCO.

Prechádzajte berberskými dedinami, cédrovými lesmi, ale aj púšťou Erg Chebbi či oázami až ku kaňonu Todra. Skúste nevynechať „pieskový zámok“ Ait Benhaddou, ktorý si pamätá nakrúcanie filmov ako Múmia, Alexander či Sedem rokov v Tibete. Spoznajte Maroko cez jeho farby, vône, hudbu a miestnych rozprávačov.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a sprievodkyne Lucii Kulfasovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie