Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Check-in: Pláže, vrchy a jaskyne Kefalonie
Zdielať na
Check-in

Check-in: Pláže, vrchy a jaskyne Kefalonie

BRATISLAVA / Ocitnite sa na moment vo filmovom príbehu Mandolína kapitána Correliho, kde sa urečnený taliansky kapitán zamiloval do krásnej a sebavedomej Pelagie. Ostrov Kefalónia je miesto, kde sa údajne zdržiaval sám boh mora, Poseidon. Drsná, horská divočina si tu podáva ruku s malebnými zátokami. Rybárske dedinky udávajú tempo života a miestni obyvatelia s hrdým, zato srdečným úsmevom pozývajú k prestretému gréckemu stolu. Vitajte na ostrove Kefalónia.

Ostrov v Iónskom mori je presne to miesto, kde sa oplatí nachvíľu stratiť. Spoznajte rozmanité druhy pláží, od piesočnatých cez kamienkové až po červený piesok, ale aj vzácne druhy korytnačiek Caretta caretta. Navštívte miestne taverny, ktoré pozývajú k posedeniu pri chutnom gréckom jedle moropoula s vyprážanou treskou a cez milé debaty s miestnymi spoznajte Kefalóniu v celej jej pravdivosti.

Nechajte sa opantať energiou starobylých dediniek ako Fiscardo, Karavomilos či Assos. Navnímajte krásu ostrova Ithaka, kde kedysi strávili medové týždne aj princezná Diana s Charlesom. Večerné potulky mestami ako Argostoli či Agia Effimia dodajú romantickej dovolenke punc prvej akosti.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a šéfky cestovnej kancelárie, Eleonóry Fedorovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie